Багрір: рецепт ажурних марокканських млинчиків

10 вересня 2020, 11:53
Готуємо млинці за рецептом переможниці першого сезону "МастерШеф" Світлани Шептухи

Багрір часто подають з медом

Марокканські млинці – простий і універсальний сніданок, який не потребує зайвих зусиль. Їхня особливість полягає в тому, що вони готуються з додаванням манної крупи.

Марокканські млинці дуже гарні за рахунок великої кількості ажурних дірочок (все завдяки дріжджам). Вони вбирають будь-який соус, з яким подаються. А ще млинці смажаться тільки з одного боку.

Реклама

Багрір: рецепт приготування

Багрір часто подають з медом

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 254 ккал на 100 г

Складові:

  • 60 г борошна
  • 125 г манки
  • 4 г розпушувача
  • 1 ч.л. цукру
  • Сіль – на кінчику ножа
  • 3 г сухих дріжджів
  • 250 г теплої води

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Змішайте всі сухі інгредієнти, додайте теплу воду (не дуже гарячу, щоб не загинули дріжджі) і перемішайте. Залиште тісто на 15 хвилин.
  2. Смажте млинці на добре прогрітій антипригарній сковороді під кришкою. Готувати їх потрібно тільки з одного боку (поверхня млинчика повинна стати повністю матовою). Найсмачніше смажити на крапельці кокосового масла.

Як подавати страву

Такі млинці абсолютно універсальні. Їх можна їсти і зі збитими вершками, і з ягодами, і з варенням, і з медом, і зі згущеним молоком. А також дуже смачно буде з авокадо, лососем, беконом, пармською шинкою, будь-яким сиром.

Дивіться відео, як приготувати панкейки за рецептом Олександра Педана:

Нагадаємо, раніше ми ділилися найкращим рецептом млинців на молоці, а також писали, як приготувати млинці на пиві з грибами і сиром.