10 несподіваних способів приготування кабачків

7 травня 2021, 13:15
Наприклад, листкових булочок, де в якості начинки ці овочі, або салат з авокадо

Одні з найдовгоочікуваніших сезонних овочів – кабачки. Ми їх любимо за прекрасну сполучуваність практично з усім і за простоту приготування. Їх можна використовувати не тільки у всіляких овочевих запіканках, в й готувати в абсолютно несподіваний спосіб. Нижче – 10 рецептів з кабачків.

Листкові булочки з кабачками

Реклама
Фото: instagram.com/rautmarket/

Інгредієнти

  • 1 упаковка – листкове бездріжджове тісто
  • 3 шт. – кабачки
  • 150 г – м'який сир
  • сіль за смаком
  • 5 г – копчена паприка

Спосіб приготування

  1. Тісто розморозити. Кабачки нарізати тонкими смужками.
  2. Розкачати тісто, нарізати смужками завширшки 5 см, завдовжки 25 см.
  3. Викласти на тісто смужки кабачків, посолити за смаком. Зверху на кабачки викласти невеликим шаром сир.
  4. Згорнути смужки у вигляді квітки.
  5. Форму для мафінів змастити олією, покласти слойки.
  6. Змастити злегка збитим яйцем, посипати копченої паприкою.
  7. Випікати за температури 200 градусів 25 хвилин.

Салат з кабачків (дієтичний)

Реклама
Фото: instagram.com/pp.baza.recepti /

Інгредієнти

  • по 1 шт. – кабачок (можна цукіні), авокадо, солоний огірок
  • по 1 шт. – гілочка кінзи, гілочка базиліку
  • Сіль, лимонний сік, часник – за смаком

Добавки

  • куряча грудка, тунець, яйце – за смаком

Спосіб приготування

Реклама
  1. Кабачок очистити від шкірки і нарізати уздовж тонкими слайсами. Слайси нарізати уздовж тонкими смужками, як на спагеті або довгу локшину.
  2. Занурювальним блендером подрібнити разом авокадо, огірок, зелень, сіль і лимонний сік, часник.
  3. Перемішати соус з кабачковим спагеті.
  4. Додати або курку, або тунець, або яйце.

Кабачковий торт

Фото: instagram.com/elenagotovim_vmeste/

Інгредієнти

  • 200 г – кабачок
  • 1 шт. – яйце
  • 20 г – борошно пшеничне
  • 50 г – помідор
  • 20 г – твердий сир
  • зелена цибуля – за смаком
  • 30 г – грецький йогурт
  • 1 зуб. – часник
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Кабачок натерти на крупній тертці, сік не зливати.
  2. Додати борошно, яйце і щіпку солі. Викласти на сковороду, обсмажити на невеликому вогні, під кришкою, з двох боків.
  3. Готовий млинець розрізати на 4 частини.
  4. Для начинки подрібнити помідори, сир, зелена цибуля і часник.
  5. Додати йогурт, перемішати і зібрати торт.

Кабачки із сиром у духовці

Фото: кабачки із сиром в духовці

Інгредієнти ⠀

  • 150 г – сир ⠀
  • 1-2 шт. – кабачки ⠀
  • 1 шт. – яйце ⠀
  • 1 шт. – цибулина ⠀
  • 3 зуб. – часник ⠀
  • 1/2 ск. – майонез ⠀
  • 1/2 ск. – сметана ⠀
  • сіль – за смаком ⠀

Спосіб приготування

  1. Кабачок можна не очищати від шкірки, якщо вона тонка, нарізати його поперек кружальцями по 1-1,5 см завтовшки. Цибулю нарізати тонкими кільцями. ⠀
  2. Сир потерти на крупній тертці, часник очистити і потерти на дрібній тертці, або пропустити через прес, викласти ці продукти в глибоку миску. ⠀
  3. Додати до сиру з часником сире яйце, майонез і сметану, перемішати все до однорідності. ⠀
  4. Кабачки викласти на змащене олією деко в один шар, на кожне кружальце покласти трохи цибулі. ⠀
  5. Зверху на кожен кабачок викласти по столовій ложці приготовленого соусу. ⠀
  6. Поставити кабачки в нагріту до 180-200 градусів духовку і запікати 30 хвилин до готовності. ⠀

Салат зі смажених кабачків

Літній салат

Інгредієнти

  • 2 молодих кабачки або цукіні
  • 150 г руколи
  • 3 стиглих помідорів
  • 100 г фети або бринзи
  • Оливкова олія і бальзамічний соус – для заправки
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування

  1. Кабачки нарізати кружальцями, скропити оливковою олією і обсмажити на грилі або сковороді з обох боків.
  2. Руколу промити і обсушити.
  3. Помідори нарізати на кружальця, бринзу – на кубики.
  4. З'єднати всі інгредієнти, посолити, заправити олією і бальзамічним соусом.

Кабачкові оладки із сиром

Інгредієнти

  • 2 невеликих молодих кабачка
  • Сіль – за смаком
  • 3 невеликих яйця
  • Сухий гранульований часник – за смаком
  • Суміш мелених перців – за смаком
  • Жменя рубаної петрушки
  • 3 ст. л. борошна з гіркою
  • 100 г дрібно натертого сиру (твердого або моцарели)
  • Олія – для обсмажування

Спосіб приготування

  1. Кабачки помити і натерти на крупній тертці. Посолити, перемішати і залишити на 5-10 хвилин. Ретельно віджати весь сік.
  2. Додати до кабачків яйця, часник, борошно і дрібно натертий сир. Добре перемішати.
  3. Розігріти сковороду з олією.
  4. Викладаючи тісто ложкою, посмажити кабачкові оладки на середньому вогні під кришкою до золотистої скоринки.

Човники з кабачків з куркою

Фаршировані кабачки

Інгредієнти

  • 4 невеликих кабачки
  • 500 г курячого філе
  • 1 велика цибулина
  • 1 велика морква
  • 3 зубчики часнику
  • 1 великий помідор
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 200 мл сметани
  • Сіль, перець, паприка – за смаком
  • 100 г сиру (пармезан, гауда)
  • Кілька гілочок свіжої петрушки – для подачі

Спосіб приготування

  1. Духовку розігріти до 200 градусів
  2. Куряче філе промити, обсушити і нарізати дрібними кубиками.
  3. Цибулю дрібно порубати, моркву – натерти, часник – розчавити в пасту, помідор нарізати дрібними кубиками.
  4. У сковороді розігріти оливкову олію. Спасерувати цибулю впродовж 5 хвилин, потім додати моркву, часник і помідор. Тушкувати 3-5 хвилин.
  5. Додати курку і смажити ще впродовж кількох хвилин, постійно помішуючи, щоб курка підрум'янилася
  6. Влити сметану і потримати на вогні ще 1-2 хвилини. Посолити і поперчити, додати паприку і перемішати.
  7. Кабачки розрізати навпіл, м'якоть вийняти ложкою. Всередину кожного човника покласти начинку, посипати натертим сиром і відправити в духовку на 30-40 хвилин.

Хрусткі палички з кабачків

Хрусткі кабачки з сиром

Інгредієнти

  • 2 молодих кабачки середнього розміру
  • 1 яйце
  • 1 ск. панірувальних сухарів
  • 1/2 ск. натертого твердого сиру (наприклад, пармезану)
  • Часниковий порошок (за бажанням)
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Нагріти духовку до 200 градусів.
  2. Кабачки добре промити і нарізати довгими паличками.
  3. У маленькій мисці змішати яйце, сіль і перець.
  4. В іншій мисці змішати панірувальні сухарі, сир, часниковий порошок і трохи солі.
  5. Занурити кабачкові палички спочатку в яйце, потім в панірувальну суміш і викладати на застелене пергаментом деко.
  6. Випікати 25-35 хвилин до рум'яного золотавого кольору.

Крем-суп з кабачків з часниковими грінками

Суп з кабачків

Інгредієнти

  • 1 кг кабачків
  • 1-2 цибулини
  • 1 зуб. часнику
  • 2 ст. л. олії
  • 500-750 мл бульйону (кількість залежить від бажаної густоти супу)
  • 200 мл вершків
  • 1/2 ч. л. прованських або італійських трав
  • сіль, мелений перець
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ст. л. борошна з гіркою

Для часникових грінок

  • Кілька скибочок білого хліба без кірок
  • 1 зуб. часнику
  • Оливкова олія

Спосіб приготування

  1. Кабачок і цибулю довільно нарізати, обсмажити на олії до м'якості разом з часником. Додати спеції, перемішати. Пюріровать овочеву суміш блендером.
  2. Розігріти в каструлі з товстим дном вершкове масло, додати борошно і смажити, помішуючи, до золотавого кольору. Продовжуючи помішувати, по черзі додавати пюрірованние овочі та гарячий бульйон, щоразу доводячи до кипіння.
  3. В кінці влити вершки і довести до кипіння. Зняти з вогню. Спробувати і відрегулювати кількість спецій.
  4. Білий хліб нарізати невеликим кубиками, підсмажити на сухій сковороді або в духовці. Часник пропустити через прес і перемішати з оливковою олією. Скропити цією сумішшю грінки.
  5. Подавати суп із зеленню.

Рулетики з кабачків з горіхами

Рулетики з кабачків з горіховою начинкою

Інгредієнти

  • Кабачок – 70 г
  • Волоський горіх – 45 г
  • Зернова гірчиця – 5 г
  • Часник – 1 г
  • Зелень (петрушка, кріп) – 4 г

Для заправки

  • Сік лимона – 50 мл
  • Мед – 50 мл
  • Гірчиця – 50 мл
  • Олія – 100 мл
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування

  1. Кабачки нарізаємо дуже тонкими пластинками вздовж. Має вийти приблизно 8 штук. Злегка підсмажуємо з двох боків.
  2. Для гірчично-медової заправки збиваємо всі інгредієнти разом. Волоські горіхи перебиваємо в блендері, додаємо часник, зелень, зернову гірчицю, сіль за смаком, а також гірчично-медову заправку.
  3. Змащуємо начинкою пластинки кабачка і загортаємо рулетом. Можна скріпити шпажкою, але зазвичай підсмажений овоч і так добре тримає форму.

Тут дізнаєтеся, що купувати на ринку в травні.