Головна Сьогодні

Які алкогольні напої викликають найбільше похмілля: наукова відповідь

Професор пояснив, чому не можна запивати алкоголь водою

Херес і портвейн можуть спричинити сильне похмілля. Це з'ясував професор Брайтонського університету в Британії Хал Сосабовскі. У статті The Daily Mail він розповів, що саме херес і портвейн забезпечують "оптимальний спосіб дуже швидко сп'яніти".

Секрети боротьби з похміллям від зірок – дивіться відео:

За словами вченого, п'янкий ефект алкогольних напоїв залежить від того, скільки в його складі етанолу. Частка цієї речовини може варіюватися від 5% до 40%. Не швидко, але сильно сп'яніти можна від міцного алкоголю, який повільно всмоктується кровоносною системою і пригнічує при цьому роботу клітин шлунка.

Сосабовскі також розповів про ефект шампанського: "Газований алкоголь збільшує його поглинання, тому ви можете відчути, як перший келих шампанського впливає на вас, можливо, вже через 30 секунд".

Професор також підкреслив, що уникнути сильного похмілля можна, якщо не запивати водою міцний алкоголь: "Ви маєте бути обережними з цим, тому що, якщо ви п'єте міцні напої, а потім воду, то ви розбавляєте їх". А це, за словами Хала, також призводить до похмілля.

Як правильно вживати алкоголь
Як правильно вживати алкоголь
Фото: Pexels

При цьому Сосабовскі надав одну пораду, якщо не хочете страждати від похмілля – не вживайте алкоголь зовсім.

Тим часом ми з'ясували, скільки людина проживе, якщо повністю відмовиться від медичної допомоги: наукова відповідь.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти