Зловживання солодким провокує хворобу Альцгеймера

28 лютого 2017, 02:57
Автори роботи відзначають, що значний вміст глюкози в крові веде до пошкодження ферментів, що грають важливу роль

Фото: kapital-rus.ru

Надмірне споживання солодкого здатне спровокувати розвиток у людини хвороби Альцгеймера. Відповідні висновки за підсумками дослідження були зроблені британськими вченими з Університету Бата і Центру вікових хвороб, інформує Planet Today, пише "Ортодокс".

Дослідження вчених довели, що цукор має ефекти, здатні провокувати нейродегенеративні захворювання, серед яких і хвороба Альцгеймера, на молекулярному рівні. Автори роботи відзначають, що значний вміст глюкози в крові веде до пошкодження ферментів, що грають важливу роль, що пригнічують запалення всередині мозку на початкових стадіях їх розвитку. Вчені рекомендують літнім людям, що знаходяться в групі ризику, відмовитися від споживання солодкого, щоб уникнути хвороби Альцгеймера. Порада актуальна і для більш молодих громадян, що зловживають цукром і таким чином піддають мозок небезпеці.

Реклама

Висновки фахівців робилися на основі тривалого дослідження за участю безлічі добровольців.