Зимові салати з буряка: ТОП-5 рецептів

23 січня 2018, 15:31
Салати з буряка – завжди прості, смачні і корисні

Буряковий салат Фото: freepik.com

Буряк відмінно поєднується з різними продуктами. Для приготування салатів буряк використовують у сирому вигляді, відварений або запечений. В якості заправки досить французького соусу вінегрет або невеликої кількості рослинної або оливкової олії.

Салат з буряка з плавленим сиром

Реклама

Фото: pixabay.com

Складові:

Реклама
  • буряк варений – 400 г
  • сир плавлений – 200 г
  • горіхи волоські – 100 г
  • часник – 4-5 зубчиків
  • майонез – 200 г
  • сіль і зелень за смаком.

Рецепт приготування:

1. Відварений і очищений буряк потріть на тертці.

2. З холодним плавленим сиром зробіть те ж, потім змішайте з буряком і додайте товчені волоські горіхи і дрібно нарізаний часник.

Реклама

3. Добре все перемішайте, посоліть, заправте майонезом і зеленню

Вінегрет з яблуком

Фото: freepik.com

Складові:

  • консервований зелений горошок – 1 банка
  • буряк – 2-3 шт.
  • мариновані огірки – 6 шт.
  • середня морква – 3 шт.
  • картопля – 3 шт.
  • цибулина – 1 шт.
  • зелені кислі яблука – 2 шт.
  • соняшникова олія – 50 мл
  • сіль, перець

Рецепт приготування:

1. Буряк, моркву і картоплю окремо відваріти в шкірці. Остудіть, почистіть і наріжте кубиками разом з цибулею.

2. Очищені яблука і огірки наріжте кубиками або натріть на крупній тертці.

3. Перемішайте в мисці всі інгредієнти. Додайте сіль і перець за смаком, заправте рослинною олією.

Салат з буряка з чорносливом

Фото: freepik.com

Складові:

  • буряк – 1 шт.
  • чорнослив – 30 г
  • зубчик часнику – 2 шт.
  • рослинна олія – 1 ст.л.
  • цибуля зелена – 2-3 стебла
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

1. Буряк відваріть до готовності, чорнослив розмочити, часник очистіть.

2. З'єднайте в мисці тертий буряк, пресований часник і дрібно нарізаний чорнослив. Добре перемішайте, посоліть і заправте рослинним маслом.

3. Викладіть в салатницю і посипте дрібно нашаткованою зеленою цибулею.

Салат з буряка і оселедця

Фото: pixabay.com

Складові:

  • буряк – 3 шт.
  • картопля – 5 шт.
  • мариновані огірки – 100 г
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • філе оселедця в олії – 200 г
  • сіль за смаком
  • оливкова олія за смаком

Рецепт приготування:

1. Картопля і буряк помийте і відваріть до готовності. Дайте охолонути, очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Цибулю очистіть і подрібніть. Мариновані огірки наріжте кубиками.

2. Філе оселедця наріжте великими шматочками.

3. Перемішайте картоплю, буряк, огірки і цибулю у великій салатниці, заправте оливковою олією і посоліть

Салат з буряка з квасолею і грибами

Фото: pixabay.com

Складові:

  • буряк – 2 шт.
  • картопля – 3 шт.
  • квасоля – 1 склянка
  • мариновані гриби – 200 г
  • солоні огірки – 2-3 шт.
  • 200 г майонезу або 1/2 склянки рослинного масла
  • сік половини лимона,
  • сіль

Рецепт приготування:

1. Наріжте варений буряк і морква кубиками, перемішайте з вареною квасолею.

2. Додайте дрібно нарізані мариновані гриби і солоні огірки, сік половинки лимона, посоліть і заправте майонезом або рослинною олією на свій розсуд.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом святкового салату з буряка з качкоюМи також розповідали, як приготувати китайський салат з куркою і пекінською капустою

Дивіться відео, як приготувати листковий салат з ікрою мойви: