Зимові рецепти: імбирне печиво від Валентини Хамайко

20 січня 2018, 08:56
Телеведуча і кулінар поділилася фірмовим рецептом домашньої випічки

Валентина Хамайко Фото: прес-служба

"Вважаю, вам не раз доводилося куштувати домашнє імбирне печиво. І дуже часто у нього смак занадто різкий. Ось, тримайте рецепт дуже смачного хрусткого імбирного печива. Його можна розписати глазур'ю – будуть чудові ялинкові прикраси", – говорить Валентина Хамайко.

Імбірне печиво

Реклама

Фото: прес-служба

Складові:

Тісто:

Реклама
  • 425 г борошна
  • 100 г пудри
  • 125 г масла
  • 100 г меду
  • 1 яйце + 1 жовток
  • 1 ст.л. молока
  • 1/2 ч.л. соди
  • 1/2 ч.л. кориці
  • 1/2 ч.л. імбиру
  • Дрібка солі

Глазур:

  • 1 білок
  • 200 г цукрової пудри
  • 1 ч. л. соку лимона

Рецепт приготування:

1. Масло збиваємо з цукровою пудрою і медом. Додаємо яйце і жовток.

Реклама

2. Борошно змішати з сіллю, содою, корицею і імбиром. Об'єднуємо дві суміші. Додаємо молоко і замішуємо гладке однорідне тісто. Ми залишаємо його при кімнатній температурі на 15-30 хвилин.

3. Розкачуємо тісто в пласт затовшки 0,5 см. Ножем або за допомогою формочок нарізаємо печиво різної форми.

4. Вироби перекладаємо на застелений пергаментом деко і змащуємо яйцем, збитим з дрібкою солі. Випікаємо при 180 градусах 15-18 хвилин.

5. Готуємо глазур. Збиваємо білок, поступово додаючи цукрову пудру. Глазур не повинна бути ні занадто густою, ні занадто рідкою.

6. За допомогою кондитерського мішечка прикрашаємо печиво глазур'ю.

Нагадаємо, раніше Валентина Хамайко розповіла, як приготувати лимонний кекс. Телеведуча також поділилася рецептом фірмового медовика з халвою

Дивіться відео, як приготувати яєчний лікер на власній кухні: