Жуки на обід: європейці почали придивлятися до дивних східних страв

19 січня 2018, 16:14
Смажені таргани і цвіркуни обіцяють стати новим кулінарним трендом

У Європі почнуть їсти комах Фото: pixabay.com

Смажені жуки, павуки і таргани разом хот-догів і тістечок на прилавках кафе – все це буденність для майже 90 мільйонів жителів країн Азії, Африки і Південної Америки. Для європейців така дегустація – справжнє шоу. У це складно повірити, але вже в нинішньому році за "смакотою", яка смикає лапками, нашим гурманам на інший край світу їхати не доведеться.

Маркетологи Європи готують бізнес-плани. Вступив в силу закон, який дозволяє продавати їстівних комах, а також продукти, зроблені з них. Комашок, яких офіційно можна їсти, в світі налічується близько 2 тисяч. Популярні соковиті стейки з сарани, хрусткі і ароматні коники, а також борошно з цвіркунів. Цей продукт на 65% складається з білка. До слова, в курячому м'ясі білка менше 23%, а в яйцях – всього 12%.

Реклама

Продавати такий продукт восени дозволили в Фінляндії. Вже 24 листопада 2017 на прилавках цієї країни з'явився хліб з цвіркунів, який розмели за 2 години.

Містить м'ясо комах і хітин – його додають в усі препарати для схуднення. Комахи настільки корисні, що в 2010 році їх додали в раціон японських космонавтів.

На відміну від звичайного, фастфуд із жучків в два рази дешевше. Для його продажу європейські магазини вже звільняють місця на полицях. Маркетологи пророкують масові відкриття в Європі кафе зі "швидкою їжею", у якої є вуса і лапки. Не виключено, що в чергу за яким-небудь "жук-маком" будуть вибудовуватися черги і в Україні.

Реклама

Нагадаємо, в Японії з'явився новий фуд-тренд – мозаїка з суші і роллів