Здорові вуглеводи продовжують життя

20 червня 2015, 06:04
Дослідники рекомендують скорочувати споживання білка на користь фруктів і овочів

Фото: соцмережі

Австралійські вчені з університету Сіднея прийшли до висновку, що урізання частки білка в раціоні і збільшення обсягу споживання "здорових" вуглеводів може бути секретом довгого і здорового життя.

Зокрема, йдеться про зниження споживання яєць, молока, білого м'яса, сої та включення до своє харчування більшої кількості свіжих фруктів, овочів, продуктів з цільного зерна і бобових. При цьому також слід уникати рафінованого цукру, білого хліба і випічки.

Реклама

Дослідники встановили, що такий тип харчування має ті ж переваги (в плані підвищення метаболізму, активності інсуліну, зниження рівня цукру в крові і рівня холестерину), як і скорочення споживання калорій на 40%.

При цьому якщо обмеження калорій може бути досить складним стратегією для деяких людей і підвищує ризик втрати кісткової маси, зниження лібідо і фертильності, то урізання білка і збільшення споживання "здорових" вуглеводів не має таких негативних наслідків. Таке харчування підтримує високий метаболізм навіть при збільшенні кількості споживаної їжі, запевняють фахівці.