Сніданок вихідного дня: сирна запіканка з вишнею

21 лютого 2020, 20:16
Рецепт пишної і смачної запіканки із сиру з ягодами

Сирна запіканка

Запіканка з сиру в духовці – смачний і корисний сніданок. Цю страву можна урізноманітнити, якщо додати в сирну масу вишню – свіжу або заморожену.

Читайте також:

Реклама

Сир для запіканки підійде будь-який, але бажано вибирати домашній. А щоб десерт вийшов ніжніше, попередньо протріть сир через сито або перебийте блендером.

Сирна запіканка з вишнею

Сирна запіканка

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 148 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 400 г сиру
  • 3 жовтки
  • 100 г манки
  • 100 мл кефір
  • 150 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 400 г вишні без кісточок
  • 1 білок
  • Цукрова пудра – для посипання

Спосіб приготування:

  1. Збити яєчні жовтки з цукром, додати ваніль.
  2. Змішати протертий сир, жовтки, манку і кефір. Перемішати до отримання однорідної маси.
  3. У форму викласти половину тіста, зверху розподілити вишню, потім залити тестом.
  4. Окремо збити яєчний білок і змастити верх запіканки.
  5. Випікати в розігрітій до 200 ºС духовці приблизно 30-40 хвилин на середньому рівні.
  6. Витягнути запіканку з духовки, попередньо дати трохи охолонути. Присипати просіяною цукровою пудрою.

Як подавати запіканку

Сирну запіканку з вишнею можна їсти разом зі сметаною, медом, згущеним молоком або варенням.

Дивіться відео, як приготувати сирну запіканку з вишнею:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати сирну запіканку з чорницею . "Сьогодні" також ділилися рецептом сирної запіканки з вермішеллю .