Запечене куряче філе з ожиною, лохиною і чебрецем: рецепт дня

8 липня 2019, 14:15
Рецепт смачної і корисної вечері в духовці

Куряче філе з ожиною і чорницею / Фото: Pinterest

Куряче філе, запечене з сезонними ягодами – прекрасна ідея для святкової вечері. Завдяки маринуванню в пюре з ожини і лохини воно виходить соковитим і ніжним, з приємною кислинкою. Ягоди можна використовувати заморожені, попередньо давши їм відтанути.

Дивіться відео, як приготувати вино з ожини:

Реклама

Куряче філе в духовці з ягодами

Інгредієнти на 1 порцію:

Реклама
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Лохина – 2 ст.л.
  • Ожина – 2 ст.л.
  • Сік часточки лайма
  • Мед – 1,5 ч.л.
  • Гірчиця в зернах – 1 ч.л.
  • Чебрець
  • Вода – 2 ст.л.
  • Морська сіль
  • Суміш мелених перців

Читайте також:

Рецепт приготування:

  1. Куряче філе помити і обсушити.
  2. У миску всипати попередньо помиті ягоди і розім'яти їх в пюре. Додати мед, гірчицю, подрібнений чебрець, перемішати.
  3. Додати до ягодам куряче філе, перемішати і залишити маринуватися на кілька годин.
  4. По закінченню часу, взяти форму для запікання, викласти ягідну масу, яка залишилася на дні миски, зверху помістити куряче філе і кілька гілочок чебрецю.
  5. Посолити і поперчити, влити воду і відправити в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку, запікати приблизно 20-25 хвилин.
  6. Готове м'ясо викласти на блюдо. Перелити в маленьку мисочку соус, який вийшов від запікання.
  7. Подавати запечену курку разом з ягідним соусом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сирної запіканки з ожиною. "Сьогодні" також розповідали, як приготувати качину грудку з ягідним соусом.