Запечена форель з картоплею в духовці: рецепт дня

28 січня 2020, 11:34
Готуємо швидку страву з червоної риби

Запечена форель в духовці

Найчастіше червону рибу смажать на сковороді або на грилі, або запікають у духовці. Ми розповімо, як приготувати форель з картоплею і сирним соусом. Це швидка, але ефектна страва, яку можна приготувати на свято.

Дивіться відео, як вибрати річкову форель:

Реклама

Читайте також:

Форель з картоплею в духовці

Реклама

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 133 ккал

Інгредієнти:

Реклама
  • 2 стейка форелі
  • 3-4 шт. картоплі
  • 50 г сиру
  • 2 ст. л. сметани, йогурту або майонезу
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Стейки форелі промити і обсушити.
  2. Картоплю очистити і нарізати скибочками.
  3. Сир натерти на тертці і змішати в мисці з йогуртом, сметаною або майонезом.
  4. Картоплю посолити і поперчити, змішати з сирною заправкою. Залишити одну ложку для риби.
  5. Викласти картоплю в форму для запікання. Зверху помістити форель і змастити сирною заправкою, що залишилися.
  6. Запікати в духовці при 180 ° С 30-35 хвилин. Готову страву посипати подрібненною зеленню.

Як подавати червону рибу

До запеченої форелі з картоплею можна подати салат зі свіжих овочів, скибочки лимона і соус тартар.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати теплий салат з брокколі і лосося . "Сьогодні" також ділилися рецептом рулету з лаваша з лососем .