Смажена форель, замаринована в лаймовому соку – ситна, проста і дуже смачна страва. Риба виходить соковитою, ароматною і добре поєднується з різними гарнірами.
Дивіться відео, чому українці їдять мало риби:
Ми рекомендуємо подати форель разом із зеленим салатом з мангольду, червоної цибулі і цитрусових.
Форель із зеленим салатом
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 97 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 2 стейка форелі
- Сік половини лайма
- Суміш перців, сіль
- Оливкова олія
Для салату:
- 200 г листя мангольда
- Половина лайма
- 1 червона цибулина
- 2 ст.л. оливкового масла
- 2 ст.л. бальзамічного оцту
- Сік половини лайма
- 1/2 ч.л. рідкого меду
- Мелений перець за смаком
Спосіб приготування:
- Стейки форелі розділити на чотири частини. Посолити і поперчити, скропити лаймовим соком і маринувати 20 хвилин.
- Листя мангольда вимити й обсушити. Цибулю почистити і нарізати. Лайм нарізати шматочками.
- Для заправки змішати оливкове масло, бальзамічний оцет, лаймовий сік, мед і перець. Змішати цибулю, мангольд і лайм, заправити.
- Рибу обсмажити на гарячій оливковій олії по 5-8 хвилин з кожного боку.
- Подавати рибу з салатом. Перед подачею посипати меленою сумішшю перців.
Чому потрібно включити рибу в свій раціон
Риба – одне з кращих джерел жирних кислот омега-3, які мають властивість покращувати зір і загальне здоров'я очей. Ці речовини також здатні знизити рівень запалення і захистити серце від хронічних хвороб.
Омега-3 допомагають налагодити метаболізм і знизити рівень "поганого" холестерину в крові, який пов'язаний з розвитком атеросклерозу.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати шашлички з лосося , креветок і овочів. "Сьогодні" також ділилися рецептом крем-супу з лосося .