Заготовки з чорної смородини – рецепти варення, джему і желе

8 липня 2021, 13:48
Ця ягода багата на пектин, а отже, з неї виходять прекрасні варення, джеми і желе. Але найпопулярніша заготовка – чорна смородина, перетерта з цукром. Варення зі смородини має всі корисні властивості свіжих ягід

Рецепти заготівель з чорної смородини

Сезон чорної смородини стартує в липні. А це означає, що час подумати, як нею запастися на зиму. Ця смородина вкрай корисна, в ній багато вітаміну С. Тому варення, джеми або перетерта ягода з цукром просто зобов'язана бути в вашому домі. Як і з заготовками з червоної смородини, кількість цукру можна регулювати. 3 простих рецепти желе, джему та варення з чорної смородини зібрані нижче. У календарі літніх лайфхаків зібрані ідеї, як провести теплі місяці з користю.

Смородинове варення-п'ятихвилинка

Реклама
Смородинове варення
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти

  • 2 кг смородини
  • 1 кг цукру

Рецепт приготування

  1. Ягоди добре промити і обсушити, скласти в каструлю.
  2. Додати цукор і перемішати. Дати постояти кілька годин.
  3. Довести до кипіння і варити на сильному вогні 5 хвилин.
  4. Розкласти по стерилізованих банках і закрити.

Джем зі смородини на зиму

Реклама
Джем з чорної смородини
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти

  • 650 г чорної смородини
  • 350 г цукру
  • 5 коробочок кардамону
  • 0,5 палички кориці
  • Сік половини лимона
  • Цедра 1 апельсина, нарізана смужками
  • 0,5 ч. л. меленої гвоздики

Рецепт приготування

  1. Ягоди засипати цукром, залишити на кілька годин або на ніч.
  2. Додати всі прянощі, цедру апельсина (тільки помаранчеву частину) і сік лимона. Акуратно перемішати.
  3. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити близько 40 хвилин, регулярно помішуючи, до загустіння.
  4. Перелити в стерилізовані банки ємністю 0,5 л.

Желе з чорної смородини на зиму: рецепт

Реклама
Желе з чорної смородини
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти

  • 6 склянок води
  • 1 кг ягід смородини
  • 2,5 кг цукру

Рецепт приготування

  1. Закип'ятити воду, опустити в неї підготовлені ягоди і варити з моменту закипання 2 хвилини.
  2. Гарячу ягідну масу протерти через сито з великою сіткою, додати цукор, знову поставити на вогонь і довести до кипіння.
  3. За 3 хвилини зняти з вогню і розлити по стерилізованих банках. Закрити.

Якщо любите солоні огірки, то замаринуйте їх експрес-методом, а потім приготуйте салат. Подробиці рецепта – у відео.

Тут знайдете 5 рецептів малинового варення.