Рецепти заготівель з чорної смородини
Сезон чорної смородини стартує в липні. А це означає, що час подумати, як нею запастися на зиму. Ця смородина вкрай корисна, в ній багато вітаміну С. Тому варення, джеми або перетерта ягода з цукром просто зобов'язана бути в вашому домі. Як і з заготовками з червоної смородини, кількість цукру можна регулювати. 3 простих рецепти желе, джему та варення з чорної смородини зібрані нижче. У календарі літніх лайфхаків зібрані ідеї, як провести теплі місяці з користю.
Смородинове варення-п'ятихвилинка
Інгредієнти
- 2 кг смородини
- 1 кг цукру
Рецепт приготування
- Ягоди добре промити і обсушити, скласти в каструлю.
- Додати цукор і перемішати. Дати постояти кілька годин.
- Довести до кипіння і варити на сильному вогні 5 хвилин.
- Розкласти по стерилізованих банках і закрити.
Джем зі смородини на зиму
Інгредієнти
- 650 г чорної смородини
- 350 г цукру
- 5 коробочок кардамону
- 0,5 палички кориці
- Сік половини лимона
- Цедра 1 апельсина, нарізана смужками
- 0,5 ч. л. меленої гвоздики
Рецепт приготування
- Ягоди засипати цукром, залишити на кілька годин або на ніч.
- Додати всі прянощі, цедру апельсина (тільки помаранчеву частину) і сік лимона. Акуратно перемішати.
- Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити близько 40 хвилин, регулярно помішуючи, до загустіння.
- Перелити в стерилізовані банки ємністю 0,5 л.
Желе з чорної смородини на зиму: рецепт
Інгредієнти
- 6 склянок води
- 1 кг ягід смородини
- 2,5 кг цукру
Рецепт приготування
- Закип'ятити воду, опустити в неї підготовлені ягоди і варити з моменту закипання 2 хвилини.
- Гарячу ягідну масу протерти через сито з великою сіткою, додати цукор, знову поставити на вогонь і довести до кипіння.
- За 3 хвилини зняти з вогню і розлити по стерилізованих банках. Закрити.
Якщо любите солоні огірки, то замаринуйте їх експрес-методом, а потім приготуйте салат. Подробиці рецепта – у відео.
Тут знайдете 5 рецептів малинового варення.