Заготівля на зиму з помідорів: рецепт з петрушкою, цибулею і часником

16 червня 2020, 20:26
Рецепт маринованих помідорів на зиму шматочками

Помідори на зиму

Заготовки з помідорів на зиму бувають дуже різними: томати солять, квасять, в'ялять і маринують, додають в салати, роблять сік і кетчуп.

Ми рекомендуємо закрити помідори в банках шматочками разом з цибулею, часником і петрушкою. Це прекрасна закуска взимку і улюблені ласощі до свіжого врожаю.

Реклама

Заготівля на зиму з помідорів

Помідори на зиму

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 32 ккал на 100 г

Складові:

  • 1,5 кг помідорів
  • 1 кг цибулі
  • 100 г петрушки
  • 6 зубчиків часнику

Читайте також:

Реклама

Для маринаду:

  • 1 ст.л. оцту
  • 1 ст.л. крупної солі
  • 3 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. оцту
  • 1 ст.л. соняшникової олії

Дивіться відео, як зробити повидло з помідорів на зиму:

Спосіб приготування:

  1. Помідори помити і обсушити, вирізати плодоніжки.
  2. Взяти три стерилізовані банки по 600-700 мл.
  3. Якщо помідори не дуже великі – розрізати на часточки, великі екземпляри можна порізати кружальцями.
  4. Дрібно нарізати часник і покласти на дно банки. Можна додати листочок лаврового листа і 5-6 горошин чорного перцю.
  5. Цибулю почистити, помити і нарізати кружечками. Викласти шар цибулі на часник.
  6. Потім невеликий шар зелені петрушки і шар помідорів.
  7. Далі викласти шарами цибулю, петрушку і помідори. У банці виходить 3-4 шари томатів.
  8. Закип'ятити літр води, цукор і сіль.
  9. Залити цю суміш в банку, зверху на маринад налити ложку соняшникової олії. Стерилізувати 15-20 хвилин.
  10. Зняти банки з вогню, залити ложку оцту 9% в кожну банку і закатати. Для додаткової стерилізації можна укутати банки в ковдру ще на вісім годин.

На замітку

Для цієї заготовки не потрібні цілі помідори, можна використовувати трохи пом'яті і великі.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами кетчупу на зиму. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати лечо на зиму .