Японська кухня: чому вона вважається однією з найбільш корисних

12 листопада 2019, 13:25
Японська їжа містить мало калорій і багато корисних речовин

Роли - одна із найвідоміших японських страв

Сира риба, рис і гострий васабі. Без цього тріо в Японії не обходиться жодна трапеза. А про те, що місцева кухня є однією з найбільш корисних у світі, свідчить кількість довгожителів. Японці вживають мінімум м'яса, молока, булочок, але максимум свіжих овочів і морепродуктів, багатих на вітаміни.

Читайте також:

Реклама

Стандартний прийом їжі – це рис, місо-суп c водоростями і риба – вона може бути у вигляді суші, сашимі, ролу. Цікаво й те, що немає встановленої послідовності подачі страв – тобто наша схема "перше, друге, десерт і компот" не спрацьовує. Тому не варто дивуватися, якщо в традиційному японському ресторані вам принесуть спочатку, наприклад, водорості хіяші, потім суші і рол, потім що-небудь з солодкого, а потім, коли ви порахуєте трапезу закінченою, на столі з'явиться суп. Для японця такий розклад абсолютно природний.

Роли – одна із найвідоміших японських страв

Японці не обходяться і без салату, ось тільки їхні і наші уявлення про цю страву кардинально відрізняються. А все тому, що в їх основі овочі цукемоно в дуже концентрованому маринаді – майже як наші мариновані огірки і помідори, тільки з ще більш різким смаком. Ми їмо їх лише від випадку до випадку, а от японці вживають регулярно.

Реклама

Жителі Країни висхідного сонця також їдять свинину і курятину. Яловичина теж є, але зустрічається рідше і значиться в категорії делікатесів – її мармурова різновид займає лідируюче місце в списку найдорожчих м'ясних продуктів в світі. з демократичних традиційних м'ясних страв можна вибрати курку торікацу, з соусом тонкацу або у вигляді кацу по-токійськи. Свинина може бути, наприклад, в кисло-солодкому соусі або в традиційній паніровці тонкацу.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати роли з лососем і огірком . "Сегодня" також ділилися рецептом ролів "Філадельфія".