Як приготувати домашній зефір: рецепт Лізи Глінської

13 грудня 2020, 15:22
Під час приготування використовуйте агар-агар

Дуже солодкий зефір, який точно задобрить Козерогів

Домашній зефір буде надзвичайно смачним, якщо ви приготуєте його за рецептом переможниці відомого кулінарного шоу Лізи Глінської. Беріть для зефіру тільки ароматні яблука з великою кількістю пектину. І зверніть увагу: в цьому рецепті фігурує агар-агар. Теоретично його можна замінити желатином, але тоді повністю зміниться технологія приготування.

Яблучний зефір: як приготувати

Реклама

Дуже солодкий зефір, який точно задобрить Козерогів

Інгредієнти:

Для фруктової основи:

Реклама
  • 2 великих яблука (після запікання повинно вийти 200 г)
  • 200 г цукру
  • яєчний білок

Для сиропу:

  • 80 мл води
  • 220 г цукру
  • 4 г агар-агар
  • червоний харчовий барвник (за бажанням)

Рецепт приготування:

  1. Розріжте яблука навпіл, видаліть серцевину, запікайте в духовці (мікрохвильовці) при 180°С близько 15 хвилин. Очистіть яблука від шкірки, збийте блендером або перетріть через сито до стану пюре, додайте цукор, перемішайте, дайте охолонути.
  2. Яблучне пюре змішайте з половиною білка і збийте міксером. Коли маса збільшиться в об'ємі і посвітлішає, додайте білок, що залишився, і продовжуйте збивати ще кілька хвилин.
  3. Воду і агар-агар доведіть до кипіння, додайте барвник і цукор, і готуйте на середньому вогні ще близько 5 хвилин. Тонкою цівкою влийте гарячий сироп у фруктову основу, яку збиваєте. Маса збільшиться в об'ємі та почне гуснути. Збивайте ще 5-7 хвилин.
  4. Не зволікаючи, наповніть кондитерський мішок і відсадіть зефір на пергамент. Залиште на ніч, щоб він трохи підсох, потім посипте цукровою пудрою і з'єднайте половинки.

Нагадаємо, раніше ми ділилися смачними рецептами десертів на Новий рік.