Яблука в тісті
Яблука в мішечках – це печені яблука в листковому тісті, з начинкою з меду, родзинок і горіхів. Такий десерт готується дуже просто і швидко. Чудовим доповненням до нього стане кулька вершкового морозива.
Тісто можна взяти як прісне, так і дріжджове – все залежить від ваших уподобань. Якщо ви не їсте мед, його можна замінити варенням, цукром або кленовим сиропом.
Яблука в тесті з горіхами і родзинками
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 220 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 200 г листкового тіста
- 2 середніх яблука
- 25 г волоських горіхів
- 10 г мигдалю
- 30 г родзинок
- 1 ч. л. меду
- Кориця, цукор, лимон – за смаком
Дивіться відео, як спекти яблучний хліб з корицею:
Спосіб приготування:
- Горіхи подрібнити в блендері. Додати до них мед, родзинки, корицю і добре перемішати.
- Яблука почистити, акуратно зрізати верхню частину і видалити серцевину. Стінки повинні бути товщиною близько сантиметра. Скропити їх соком лимона, щоб вони не потемніли.
- До горіхово-медової маси додати подрібнену м'якоть з вирізаних серединок яблук.
- Листкове тісто розкачати і нарізати смужками шириною 2-3 см.
- У яблука покласти начинку і накрити відрізаними від них верхівками. Обваляти фрукти в цукрі і щільно обмотати смужками тіста. Дно також має бути повністю закрито тістом. Як варіант – ви можете зробити мішечок з тіста і закріпити його зверху кулінарним шпагатом.
- Змастити яблука збитим жовтком і відправити запікатися в духовку приблизно на 20 хвилин при 200 °С.
Корисна порада
Щоб десерт був схожий на справжнє яблуко, можна перед випічкою вирізати з тіста листочки і прикріпити зверху.
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти яблучний пиріг з шоколадом і горіхами . "Сьогодні" також ділилися рецептом пісочного пирога з яблуками .