Десерт з дитинства: запечені яблука в листковому тісті з горіхами

16 березня 2020, 10:15
Готуємо печені яблука в мішечках з тіста

Яблука в тісті

Яблука в мішечках – це печені яблука в листковому тісті, з начинкою з меду, родзинок і горіхів. Такий десерт готується дуже просто і швидко. Чудовим доповненням до нього стане кулька вершкового морозива.

Читайте також:

Реклама

Тісто можна взяти як прісне, так і дріжджове – все залежить від ваших уподобань. Якщо ви не їсте мед, його можна замінити варенням, цукром або кленовим сиропом.

Яблука в тесті з горіхами і родзинками

Яблука в тісті в духовці

Реклама

Час приготування:

  • 40 хвилин

Калорійність:

  • 220 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 200 г листкового тіста
  • 2 середніх яблука
  • 25 г волоських горіхів
  • 10 г мигдалю
  • 30 г родзинок
  • 1 ч. л. меду
  • Кориця, цукор, лимон – за смаком

Дивіться відео, як спекти яблучний хліб з корицею:

Спосіб приготування:

  1. Горіхи подрібнити в блендері. Додати до них мед, родзинки, корицю і добре перемішати.
  2. Яблука почистити, акуратно зрізати верхню частину і видалити серцевину. Стінки повинні бути товщиною близько сантиметра. Скропити їх соком лимона, щоб вони не потемніли.
  3. До горіхово-медової маси додати подрібнену м'якоть з вирізаних серединок яблук.
  4. Листкове тісто розкачати і нарізати смужками шириною 2-3 см.
  5. У яблука покласти начинку і накрити відрізаними від них верхівками. Обваляти фрукти в цукрі і щільно обмотати смужками тіста. Дно також має бути повністю закрито тістом. Як варіант – ви можете зробити мішечок з тіста і закріпити його зверху кулінарним шпагатом.
  6. Змастити яблука збитим жовтком і відправити запікатися в духовку приблизно на 20 хвилин при 200 °С.

Корисна порада

Щоб десерт був схожий на справжнє яблуко, можна перед випічкою вирізати з тіста листочки і прикріпити зверху.

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти яблучний пиріг з шоколадом і горіхами . "Сьогодні" також ділилися рецептом пісочного пирога з яблуками .