Яблучний Спас 2019: як приготувати печені яблука

18 серпня 2019, 07:00
Рецепти запечених яблук з начинкою

Печені яблука у ванільному соусі

Готуйте яблука, адже на порозі – Другий Спас. Його щороку відзначають 19 серпня. Раніше святкового ранку люди йшли святити фрукти і мак, а вдень потрібно було зібрати весь урожай. Так вчать прикмети: вважалося, що інакше фрукти і овочі втратять свою користь. 

Дивіться відео, як в народі відзначають Яблучний Спас:

Реклама

Їсти яблука до Спаса не можна тим, чиї діти померли. Згідно з легендою, на Яблучний Спас дітям, чиї батьки дотрималися заборони, на небесах роздають райські яблука і гостинці. Церква ж святкує цього дня Преображення Господнє, коли Ісус повів учнів на гору Фавор.

Печені яблука з корицею

Реклама

Запечені яблука в духовці з корицею

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 яблуко на порцію
  • Мелена кориця – до смаку
  • Кленовий сироп – по 1 ст.л. на яблуко
  • Трохи вершкового масла (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  2. Вимийте яблука і виріжте серединку з насінням.
  3. Покладіть яблука в форму для випічки так, щоб вони не торкалися одне одного.
  4. В отвір яблука покладіть щіпку кориці, 1 столову ложку кленового сиропу і шматочок вершкового масла.
  5. Запікайте яблука до м'якості, приблизно 25-35 хвилин залежно від розміру яблука.

Порада: Кленовий сироп можна замінити медом.

Читайте також:

Печені яблука в мультиварці

Запечені яблука в мультиварці з начинкою

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 6 зелених яблук
  • 1/2 склянки нарізаної кураги
  • 3 ст.л. рубаних волоських горіхів
  • 1/4 ч.л. меленої кориці
  • 1 ч.л. лимонної цедри
  • 1/3 склянки м'якого коричневого цукру або меду
  • 2 ст.л. вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. Змішайте всі інгредієнти для начинки, залишивши 1 ч.л. вершкового масла.
  2. У яблук видаліть серцевину і зріжте з верхньої третини яблук шкірку.
  3. Розширте маленьким ножем верх кожної виїмки до 4-5 см. Начиніть фрукти.
  4. Покладіть яблука в чашу мультиварки. Розтопіть залишки масла і змастіть ним фрукти.
  5. Готуйте в режимі "Випічка" 40 хвилин або до м'якості яблук. Подавайте десерт гарячим.

Печені яблука дієтичні

Запечені яблука в духовці з сиром

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 6 яблук
  • 150 г сиру
  • 1 яєчний жовток
  • 1-2 ст.л. меду або стевія за смаком
  • щіпка ваніліну

Спосіб приготування:

  1. Яблука помийте і зріжте верхівки. Чайною ложкою видаліть трохи серцевини з насінням, залишити досить товсті стінки. Верхівки за бажанням збережіть.
  2. Приготуйте начинку: сир збийте блендером жовтком, медом і ваніллю.
  3. Яблука покладіть в форму для запікання, влийте трохи води. Щільно наповніть сирною начинкою. Накрийте зрізаними верхівками.
  4. Поставте до попередньо розігрітої до 190 С градусів духовки, запікайте фрукти до повного приготування яблук, близько 30 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати пісні пиріжки з яблуками.