Яблучний пиріг з листкового тіста з бананами і горіхами

20 серпня 2018, 14:00
Швидкий серпневий пиріг з бананово-яблучною начинкою

Яблучний пиріг.  Фото: depositphotos.com

Для аромату в начинку пирога можна додати ванільний цукор, мелену корицю або дрібно натерту цедру (лимонну, апельсинову).

Бананово-яблучний пиріг з листкового тіста

Реклама

Складові:

  • 500 г листкового дріжджового тіста
  • 0.5 склянки волоських горіхів
  • 2-3 яблука
  • 1 банан
  • цукрова пудра – для посипання

Для заливки:

  • 2 яйця
  • 0.5 склянки цукру
  • 100 мл вершків

Рецепт приготування: 

Реклама
  1. Листкове тісто розморозити і злегка розкачати на присипаній борошном поверхні. Викласти в застелену пергаментом форму для випічки і сформувати бортики.
  2. Підсмажені волоські горіхи крупно порубати. Очищений банан нарізати кружечками. Яблука помити, видалити шкірку і серцевину. Нарізати тонкими скибочками.
  3. Викласти на тісто яблука, банани і горіхи.
  4. Для заливки перемішати цукор, яйця і вершки, вилити зверху на фрукти.
  5. Поставити пиріг у розігріту до 180 ° С духовку і випікати впродовж 30-40 хвилин.
  6. Готовий пиріг вихолодити і посипати просіяною цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" ділився рецептом яблучного штруделя. Ми також писали, як приготувати яблучний штрудель з лаваша. Крім цього, ми розповідали, як спекти пісний яблучний пиріг.

Дивіться відео, як приготувати німецький яблучний панкейк: