Яблучне варення часточками: рецепт смачної заготовки на зиму

25 серпня 2020, 12:30
Варення з яблук шматочками виходить неймовірно ароматним

Зберігати варення потрібно за температури від 2 до 12 градусів вище нуля

Cмачне бурштинове яблучне варення часточками порадує вас взимку за чашкою чаю. Якщо ви любите незвичайні гастрономічні поєднання, додайте кілька гілочок чебрецю.

Яблучне варення шматочками

Реклама

Зберігати варення потрібно за температури від 2 до 12 градусів вище нуля

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

Реклама
  • 265 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 кг яблук
  • 1,8 кг цукру
  • 2 склянки води
  • Кілька гілочок чебрецю (за бажанням)
  • 1-2 ст.л. лимонного соку

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину.
  2. Очищення залити водою і варити на середньому вогні 40-50 хвилин.
  3. Яблука нарізати часточками приблизно 3х3 см, укласти у велику каструлю, засипати цукром.
  4. Рідину, отриману при варінні лушпиння, процідити, залити нею яблука з цукром. Додати чебрець і лимонний сік. Акуратно перемішати.
  5. Довести до кипіння, варити 5 хвилин, зняти з вогню. Дати настоятися протягом 10-12 годин.
  6. Знову поставити варення на вогонь, довести до кипіння, варити 5 хвилин. Зняти з вогню, залишити на 10-12 годин.
  7. Видалити гілочки чебрецю. Ще раз поставити варення на вогонь, прокип'ятити 5-10 хвилин, розкласти по банках і закупорити.

На замітку

Із вказаної кількості інгредієнтів вийде 1,5 л варення.

Дивіться відео, які страви можна приготувати з яблук:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом варення з дині, а також писали, як зробити варення з баклажанів.