Випічка на швидку руку: медова шарлотка з грушами

26 жовтня 2018, 16:11
Рецепт від Ніки Білоцерківської, відомого блогера і автора кулінарних книг

Грушева шарлотка belonika.livejournal.com

"Ця шарлотка просто елементарна. Нам знадобиться сковорода (без або зі знімною ручкою, яку ми зможемо поставити в духовку) або форма для запікання, яку можна ставити на вогонь", – радить Ніка Білоцерківська.

Медова шарлотка від Белоніки

Реклама

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 1 кг твердих груш або яблук (зазвичай це 6 штук)
  • 50 г вершкового несолоного масла
  • 50 г цукру
  • 100 г меду
  • 3 яйця
  • 200 мл молока
  • 120 г борошна
  • дрібка солі

Рецепт приготування:

  1. Очищаємо груші від шкірки і сердцевинок. Розрізаємо кожну на шість частин.
  2. Нагріваємо духовку до 220 градусів. У сковороді топимо масло, акуратніше, щоб не підгоріло. Додаємо цукор і даємо розчинитися. Вливаємо мед.
  3. Карамелізуем груші приблизно хвилин 15. Фрукти мають стати рум'яно-золотистими. Акуратно помішувати.
  4. Поки все готується, робимо тісто. Збиваємо дуже інтенсивно (можна віночком) молоко, борошно, яйця, сіль і ложку цукру.
  5. На готові груші виливаємо тісто і відправляємо в духовку. Готуємо від п'ятнадцяти до двадцяти п'яти хвилин.
  6. Виймаємо і прямо в формі ставимо на стіл. Дуже вітається ванільне морозиво або збиті вершки.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати пісний яблучний пиріг від Марти Стюарт. Також ми розповідали, як спекти мигдальне печиво.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати тарт татен з яблуками за рецептом Олексія Суханова: