Як "приручити" вершкове масло – 6 частих помилок

16 грудня 2020, 19:36
Зарано кидаєте на стейк і нерівномірно подрібнюєте для соусу

Помилки при використанні вершкового масла / Фото: Pexels

Вершкове масло. Здавалося б, ну от з ним справлятися можуть усі. Ми точно знаємо, якої консистенції воно має бути під час смаження, коли його потрібно додавати в готову страву та навіщо його розтоплювати, якщо того вимагає рецепт випічки. Однак і в цьому ми можемо помилитися і як результат – зіпсувати майбутню страву. Отже, читаємо, запам'ятовуємо і не допускаємо неточностей у діалозі з вершковим маслом.

Помилка №1. Використовуєте масло неправильної температури

Реклама

Неправильна температура масла під час випічки. Наприклад, якщо рецепт вимагає певного, кімнатної температури або топленого стану масла, краще цього дотримуватися. Інакше – крах вашим пирогам і тортам. У разі, якщо необхідно масло кімнатної температури, при натисканні воно має злегка вам піддаватися.

А якщо сталося так, що ви його дуже сильно розтопили, киньте в масло кілька кубиків льоду і перемішайте. Масло трохи застигне, і, витягнувши лід, продовжуйте готувати.

Помилка №2. Рано додаєте масло при смаженні м'яса

Реклама

Наприклад, коли кидаєте шматочок масла на стейк, поки він смажиться. Результат – масло перегорить, м'ясо стане гірким.

Класти масло потрібно після того, як ви приготували стейк і він трохи охолов.

Помилка №3. Берете солоне, коли рецепт вимагає солодке масло

Реклама

Таке буває, коли виникло різке бажання щось спекти, у рецепті – несолоне масло, в холодильнику – солоне. Краще вгамувати свій запал, купити потрібне для рецепта масло і спекти, не зіпсувавши, справді щось смачне.

Помилки при використанні вершкового масла / Фото: Pexels

Але є одна формула: 1 ст. л. солоного вершкового масла – це 90 мг солі. Формула не складна, її можна, звісно, використовувати. Але не бажано.

Читайте також:

Помилка №4. Поспішаєте збивати масло з цукром для крему

Щоб крем був правильним, починайте збивати масло кімнатної температури. При збиванні міксером мають практично одразу ж з'являтися піки. Як перевірити, чи готове масло перетворитися на крем – детально написано в Помилці №1.

Читайте також:

Помилка №5. Ріжете нерівномірно масло для соусу

Наприклад, вам потрібен соус бешамель. Ви відрізали шматок масла, кинули його на сковороду або в сотейник. Танути воно буде нерівномірно, десь підгорати. Коли масло буде подрібнене на більш-менш однакові шматки – соус вийде смачніше.

Помилка №6. Боїтеся експериментів із маслом

І дарма. При приготуванні того ж стейка, трохи розтопіть масло, враховуючи всі вищезазначені моменти, додайте дрібно нарізаний часник – говорити про отриманий неймовірний смак стейка буде зайвим.

За матеріалами Mashed.com.

Тут зібрані 13 помилок, які можливі на кухні при приготуванні їжі.