Вісім порад, які допоможуть вам приготувати ідеальний кляр

19 жовтня 2018, 17:00
У клярі можна смажити рибу, м'ясо, птицю, морепродукти і овочі

Кільця кальмарів у клярі. Фото: freepik.com

Кляр – це рідке тісто, в яке умочують продукти перед їх обсмажуванням. Для його приготування зазвичай змішують борошно з яйцями і розбавляють молоком або іншою рідиною.

Перед обсмажуванням у клярі більшість продуктів потрібно відварити або обсмажити. Це не поширюється на фрукти та рибу, так як їм буде досить обсмаження безпосередньо в тісті.

Реклама

Корисні поради з приготування кляра 

  1. Щоб кляр вийшов повітряним і ніжним, його необхідно збивати віночком, міксером або блендером. Так можна ретельно перемішати всі продукти.
  2. Якщо ви готуватимете соковиті продукти, використовуйте густий кляр. Він створить щільну скориночку, через яку соку буде складніше проникнути. Для сухуватих продуктів краще приготувати рідкий кляр, щоб вони змогли просочитися маслом.
  3. Якщо ви хочете отримати рум'яну і пористу корочку, використовуйте для приготування кляра газовану мінеральну воду.
  4. Щоб надати стравам пікантності і поліпшити їхній смак і аромат, додайте в тісто прянощі. Також в кляр можна додавати подрібнену і злегка обсмажену цибулю, нарізаний болгарський перець, зелень, часник, гриби, тертий сир і горіхи.
  5. Щоб зробити пишний кляр, додайте до нього збиті білки.
  6. Щоб скоринка була хрусткою, влийте замість молока воду, пиво, коньяк, горілку, вино або домашню настоянку.
  7. Обов'язково дайте тісту для кляру трохи постояти, щоб клейковина набухла і тісто краще приставало до продуктів, які ви збираєтеся обсмажувати.
  8. Інгредієнти для кляру повинні бути обов'язково холодними, а смажити шматочки необхідно в гарячому маслі.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати яблука в клярі за рецептом Даші Малахової. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом смажених кабачків в клярі.