Вісім страв, які збільшують ймовірність ожиріння

7 грудня 2015, 04:52
Ініціатори спостережень провели аналіз самих часто вживаних страв, завдяки чому експерти змогли скласти окремий перелік

Фото: likar.info

Співробітники з клінічного центру в США склали список продуктів, які збільшують ймовірність набору зайвої ваги. Ці продуктові інгредієнти дуже популярні не тільки в закладах громадського харчування, а й на роботі, пише "Ортодокс".

Ініціатори спостережень провели аналіз самих часто вживаних страв, завдяки чому експерти змогли скласти окремий перелік.

Реклама

Першу позицію зайняло арахісове масло і шоколадне молоко. За словами лікарів, енергетична цінність подібної їжі становить 2000 калорій на 680 грам. Таким чином, використання цих товарів еквівалентно добовому обсягу необхідної для людини енергії. Також в список шкідливих страв увійшли яловичі бургери, м'ясні фрикадельки, фаршировані феттуччіні, смажений плавлений сир, стейк і чізкейк.

Дієтолог Джейн Херлі, один з авторів досліджень, заявив, що надлишок жиру в організмі призводить до появи складних захворювань. Саме тому більшість країн світу всерйоз стурбована епідемією ожиріння.