Вертута з яблуками: рецепт Катерини Пєскової

25 червня 2018, 17:57
Солодка вертута з яблучно-коричної начинкою

Яблучна вертута. Фото: depositphotos.com

Катерина Пєскова, фіналістка проекту МастерШеф, поділилася рецептом фірмової випічки з яблуками.

"Друзі, сьогодні дивовижний рецепт з домашньої колекції! Яблучна вертута від Естермалки Фафелевни Грінфільд, моєї улюбленої бабусі", – написала екс-учасниця кулінарного шоу в своєму Instagram.

Реклама

Яблучна вертута

Інгредієнти на 4 вертути:

  • 2 жовтки
  • 1/2 склянки соняшникової олії
  • 1/2 склянки окропу
  • мука
  • 1 кг яблук
  • цукор
  • кориця
  • лимон
  • сіль


Рецепт приготування:

Реклама
  1. Яблука почистити, нарізати їх кубиками і скропити лимонним соком.
  2. Відокремити 2 яєчних жовтки і розмішати їх виделкою. Продовжуючи помішувати, влити гарячу воду, а потім півсклянки олії. Додати трохи цукру і солі.
  3. Поступово всипати борошно і замісити м'яке тісто. Скачати його в кулю і накрити рушником на 5 хвилин.
  4. Розділити тісто на 4 частини. Розкачати кожен шматочок в довгий "млинець".
  5. Викласти яблука на тісто, посипати їх цукром і корицею.
  6. Загорнути вертуту і перекласти на деко. Відправити в духовку, розігріту до 200 С, і готувати 30-40 хвилин.
  7. За бажанням посипати цукровою пудрою.
Катерина Пєскова
Фото: stb.ua

Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" писав, як приготувати яблучний пиріг з лаваша. Ми також ділилися кращими рецептами шарлотки.

Дивіться відео, як приготувати німецький панкейк з яблуками і корицею: