Віденський пиріг з вишнею: рецепт від Юлії Висоцької

20 грудня 2019, 09:04
Готуємо солодкий пиріг з вишнею в духовці

Вишневий пиріг в духовці

Віденський пиріг з вишнею за рецептом Юлії Висоцької – дуже смачний, м'який і пишний. Його можна готувати як зі свіжими, так і замороженими ягодами. Головне, попередньо очистити їх від кісточок.

Дивіться відео, як приготувати італійський рисовий пиріг:

Реклама

Читайте також:

Віденський пиріг з вишнею

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 925 ккал на порцію

Інгредієнти:

Реклама
  • Вишня – 400 г
  • Пшеничне борошно – 200 г
  • Вершкове масло – 190 г
  • Дрібний цукор або цукрова пудра – 140 г
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Нарізаний пластівцями мигдаль – 50 г
  • Цукрова пудра – 50 г
  • Розпушувач – 1 ч. Л.
  • Ванільний екстракт – 1/4 ч. Л.
  • Сіль морська – 1 щіпка

Спосіб приготування:

  1. Духовку попередньо розігріти до 180 °С.
  2. Заморожену вишню розморозити.
  3. Борошно просіяти.
  4. Збити 180 г попередньо розм'якшеного вершкового масла з цукром до стану легкого крему.
  5. Продовжуючи збивати, по одному ввести яйця, потім половину борошна, дрібку солі, розпушувач і ванільний екстракт. Додати борошно, що залишилося.
  6. Форму для випічки змастити вершковим маслом, викласти тісто, а зверху розмістити якомога більше вишні.
  7. Присипати пиріг різаним мигдалем і випікати в розігрітій духовці 30-35 хвилин. Перевірити готовність, проткнувши сірником, – він повинен залишитися сухим.

Як подавати вишневий пиріг

Готовий пиріг посипати цукровою пудрою. Можна доповнити десерт ложкою збитих вершків.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати смачне печиво з в'яленої вишнею . "Сьогодні" також писали, як приготувати шоколадний пиріг з вишнею .