Великий піст 2019: рецепт весняного салату із зелені, авокадо і яблук

7 квітня 2019, 06:30
Готуємо пісний зелений салат з горіхами і в'яленою журавлиною

Великий піст 2019 розпочався 11 березня і триватиме до 27 квітня. Цей весняний салат готується без продуктів тваринного походження і містить тільки корисні інгредієнти: листову зелень, авокадо, свіжі яблука, горіхи і сухофрукти. Заправляється він сумішшю оливкової олії і лимонного соку.

Зелений салат з яблуками і авокадо

Реклама

Інгредієнти:

  • Яблуко Гренні Сміт (або Семеренко) – 1 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Салатне листя – невеликий пучок (приблизно 40-50 г)
  • Петрушка – кілька гілочок
  • Підсмажені мигдалеві пластівці – 2 ст.л.
  • Сушена журавлина – 2 ст.л.
  • Лимонний сік – 1 ст.л.
  • Суміш прованських трав – за смаком
  • Сіль, мелений перець

Для заправки:

  • Олія оливкова – 4-5 ст.л.
  • Мед рідкий  – 1 ч.л.
  • Гірчиця зерниста – 1 ч.л. з гіркою

Читайте також:

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Змішайте всі інгредієнти для заправки в маленькій баночці. Якщо потрібно, посоліть. Закрийте кришкою і добре струсіть.
  2. На тарілку викладіть жменю промитого салатного листя, злегка полийте заправкою.
  3. Яблуко і авокадо почистіть, наріжте тонкими пластинками. 
  4. Викладіть зверху на зелень і збризніть лимонним соком, щоб м'якоть не потемніла.
  5. Полийте заправкою, приправте травами і перцем за смаком, посипте горішками і журавлиною, прикрасьте петрушкою.
  6. Подавайте салат відразу ж після приготування.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом весняного салату з редиски. "Сегодня" також писали, як приготувати салат з копченого лосося і овочів.

Дивіться відео, як приготувати далекосхідний салат за рецептом Олексія Суханова:

Реклама