Великий піст 2019 розпочався 11 березня і триватиме до 27 квітня. Цей весняний салат готується без продуктів тваринного походження і містить тільки корисні інгредієнти: листову зелень, авокадо, свіжі яблука, горіхи і сухофрукти. Заправляється він сумішшю оливкової олії і лимонного соку.
Зелений салат з яблуками і авокадо
Інгредієнти:
- Яблуко Гренні Сміт (або Семеренко) – 1 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Салатне листя – невеликий пучок (приблизно 40-50 г)
- Петрушка – кілька гілочок
- Підсмажені мигдалеві пластівці – 2 ст.л.
- Сушена журавлина – 2 ст.л.
- Лимонний сік – 1 ст.л.
- Суміш прованських трав – за смаком
- Сіль, мелений перець
Для заправки:
- Олія оливкова – 4-5 ст.л.
- Мед рідкий – 1 ч.л.
- Гірчиця зерниста – 1 ч.л. з гіркою
Рецепт приготування:
- Змішайте всі інгредієнти для заправки в маленькій баночці. Якщо потрібно, посоліть. Закрийте кришкою і добре струсіть.
- На тарілку викладіть жменю промитого салатного листя, злегка полийте заправкою.
- Яблуко і авокадо почистіть, наріжте тонкими пластинками.
- Викладіть зверху на зелень і збризніть лимонним соком, щоб м'якоть не потемніла.
- Полийте заправкою, приправте травами і перцем за смаком, посипте горішками і журавлиною, прикрасьте петрушкою.
- Подавайте салат відразу ж після приготування.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом весняного салату з редиски. "Сегодня" також писали, як приготувати салат з копченого лосося і овочів.
Дивіться відео, як приготувати далекосхідний салат за рецептом Олексія Суханова: