Великий піст 2020: три рецепти салатів з буряка

6 березня 2020, 10:05
Готуємо овочеві салати з пісними заправками

Пісні домашні салати з буряка – смачні і корисні, їсти їх одне задоволення. Причому буряк в них може бути сирим, вареним, запеченим або приготованим на пару.

Читайте також:

Реклама

До речі, додавання в раціон буряка – відмінна профілактика захворювань серцево-судинної системи. Це пояснюється високим вмістом в коренеплоді натрію. Страви з буряка покращують стан і роботу кровоносних судин.

Салат з буряка з брусницею

Салат з буряка с квасолею

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Інгредієнти:

  • Буряк – 2-3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Консервована квасоля – 1 банка
  • Жменя брусниці або журавлини
  • Зелена цибуля
  • Сіль перець
  • Рослинна олія

Дивіться відео, як приготувати пісну локшину з креветками:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Овочі відварити, запекти або приготувати на пару. Остудити і очистити від шкірки. Нарізати кубиками.
  2. Зелену цибулю дрібно нарізати.
  3. Змішати в мисці буряк, моркву, квасолю, брусницю та зелену цибулю.
  4. Додати рослинну олію, сіль і перець. Перемішати.

Салат з буряка з горіхами і часником

Салат з буряка з горіхами

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • Буряк – 3 шт.
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Сіль, мелений перець
  • Оливкова або рослинна олія
  • Волоські горіхи – 50 г.

Спосіб приготування:

  1. Буряк помити і запекти в духовці до м'якості, загорнувши у фольгу. Остудити, почистити і натерти на крупній тертці.
  2. Часник почистити, пропустити через прес.
  3. Горіхи підсушити в духовці або на сковороді, дрібно порубати.
  4. Змішати буряк, часник, олію, сіль і перець. Готовий салат посипати горіхами.

Салат з буряка і яблук

Салат з яблуками

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • Відварений буряк – 300 г
  • Яблуко – 1 шт.
  • Зелена цибуля – 1 пучок
  • Лимонний сік – 1 ст.л.
  • Яблучний оцет – 2 ст.л.
  • Оливкова олія – 2-3 ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Цукор – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Буряк відварити, почистити і нарізати кубиками.
  2. Яблуко очистити від серцевини, порізати кубиками.
  3. Зелену цибулю дрібно порубати.
  4. Для заправки змішати лимонний сік, яблучний оцет, оливкову олію, сіль, цукор і перець.
  5. Перемішати буряки і яблука, полити заправкою і посипати подрібненим луком.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати буряк по-корейськи. "Сьогодні" також ділилися рецептом шоколадного торта з буряком.