Великий піст-2018: рецепти кремів для тортів і тістечок

9 березня 2018, 10:46
Пісні креми для прошарку домашньої випічки

Пісний крем. Фото: freepik.com

Великий піст – не привід відмовлятися від смачної випічки і десертів. Пропонуємо чотири рецепти, за допомогою яких ви зможете приготувати пісний крем для торта і тістечок.

Шоколадно-чайний крем

Реклама

Фото: freepik.com

Інгредієнти:

  • 150 г чорного гіркого шоколаду
  • 200 мл окропу
  • 1 ч. ложка байхового чаю або одноразовий пакетик "Earl Grey"
  • трохи тертої апельсинової цедри

Рецепт приготування:

Реклама

1. Розтопити шоколад. Для цього поламати шоколад на шматочки, скласти до невеликої миски. Поставити миску з шоколадом до ємності більшого розміру з гарячою водою.

2. Прогріти шоколад і перемішати його лопаткою.

3. Покласти чай до чайника і залити окропом. Дати настоятися 2 хвилини, після чого процідити. Нам знадобиться 100 мл цього чаю. Охолодити його до теплого. Повільно додавати чай до шоколаду і перемішувати доти, доки крем не стане однорідним. Вийде дуже рідка суміш.

Реклама

4. Залишити майбутній крем на ніч при кімнатній температурі. За цей час суміш помітно загусне.

Кокосовий крем

Фото: freepik.com

Інгредієнти:

  • 1 банка (близько 400 мл) кокосового молока
  • 2-3 столові ложки цукрової пудри
  • ванілін

Рецепт приготування:

1. Банку з молоком витримати в холодильнику протягом доби. Потім відкрити, злити рідину, залишивши густе кокосове масло.

2. Збити його в охолодженій ємності охолодженим віночком або міксером до отримання повітряної маси. Поступово додати сухі інгредієнти, продовжуючи збивати до повної гладкості і однорідності. При бажанні крем можна підфарбувати харчовими барвниками.

Це базовий рецепт кокосового крему, який можна варіювати, додавши до нього:

- 3 столові ложки какао;
- 1 банан;
- кокосову стружку або кокосову пасту (для додання крему консистенції, як для чізкейку).

Шоколадно-банановий крем

Фото: freepik.com

Інгредієнти:

  • 2 середніх банани
  • 100 г чорного пісного шоколаду
  • 3-4 столові ложки апельсинового соку
  • 3 столові ложки цукру

Рецепт приготування:

1. Банани розім'яти в однорідне пюре. Додати сік, цукор і ретельно перемішати.

2. Поставити каструлю на середній вогонь і довести до кипіння. Проварити банановий крем протягом 5 хвилин, помішуючи. Потім зняти каструлю з вогню, всипати поламаний на шматочки шоколад.

3. Помішувати масу до повного розчинення шоколаду і однорідного кольору. Крем остудити. Якщо необхідно зробити його густішим, крем можна витримати 1-2 години в холодильнику.

Крем з кеш’ю

Фото: freepik.com

Інгредієнти:

  • 1/2 склянки сирих горіхів кеш’ю
  • 2-4 столові ложки апельсинового соку, кокосових вершків або води
  • 1-2 столові ложки (або за смаком) підсолоджувача (цукрової пудри або меду)
  • ваніль за смаком

Рецепт приготування:

1. Горіхи замочити на ніч у холодній кип'яченій воді. Вранці воду злити, горіхи промити і перекласти до блендера.

2. Додати сік, вершки або воду, підсолоджувач і перемолоти до абсолютно однорідної консистенції (для цього може знадобитися до 10 хвилин).

3. Перекласти масу до миски, оцінити її консистенцію і додати, при необхідності, воду, вершки або сік.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом пісного яблучного пирога від Марти Стюарт. Ми також розповідали, як приготувати смачні бананові оладки з корицею.

Дивіться відео, як приготувати яблучний панкейк з корицею: