"Віяло з баклажанів" Фото: valeria_aksakova / Freepik
Цю страву називають "Віяло з баклажанів" або "Хвіст павича". Сьогодні ми приготуємо його з фетою, помідорами чері, базиліком і часником.
Баклажани, запечені "віялом" з черрі і фетою
Інгредієнти:
- 3 баклажана
- 120 г фети
- 200 г помідорів чері
- пучок базиліка
- 2 зубчики часнику
- оливкова олія
- сіль перець
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Баклажани промити, обсушити паперовими рушниками і розрізати вздовж на пластинки товщиною близько 1 см, дещо не дорізаючи до "хвостика".
- Розкладіть баклажан віялом і злегка притисніть рукою "хвостик" – так нарізані пластинки не будуть збиратися назад.
- Викладіть "віяла" на деко, застелене фольгою.
- Помідори черрі помийте і наріжте кружальцями. Дрібно порубати листя з 3-4-х гілочок базиліка. Розкришіть фету. Наріжте очищений часник пластинками.
- Зберіть "віяла". На кожну баклажанну пластинку покладіть по 3-4 шматочки помідора.
- Присипте фетою, часником і листям базиліку. Посоліть, поперчіть і полийте баклажани оливковою олією.
- Поставте в духовку і запікайте протягом 50-60 хвилин. Подавайте баклажани, прикрасивши свіжими листочками базиліку.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами тушкованих баклажанів з овочами. Сайт "Сегодня" також розповідав, навіщо потрібно їсти баклажани. Окрім цього, ми повідомляли, що баклажани допомагають позбутися від нікотинової залежності і запобігають появі зморшок.
Дивіться відео, як приготувати в'ялені баклажани: