"Віяло" з баклажанів з помідорами чері і фетою

24 липня 2018, 10:30
Красива та апетитна літня закуска

"Віяло з баклажанів" Фото: valeria_aksakova / Freepik

Цю страву називають "Віяло з баклажанів" або "Хвіст павича". Сьогодні ми приготуємо його з фетою, помідорами чері, базиліком і часником.

Баклажани, запечені "віялом" з черрі і фетою

Реклама

Інгредієнти:

  • 3 баклажана
  • 120 г фети
  • 200 г помідорів чері
  • пучок базиліка
  • 2 зубчики часнику
  • оливкова олія
  • сіль перець

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. Баклажани промити, обсушити паперовими рушниками і розрізати вздовж на пластинки товщиною близько 1 см, дещо не дорізаючи до "хвостика".
  3. Розкладіть баклажан віялом і злегка притисніть рукою "хвостик" – так нарізані пластинки не будуть збиратися назад.
  4. Викладіть "віяла" на деко, застелене фольгою.
  5. Помідори черрі помийте і наріжте кружальцями. Дрібно порубати листя з 3-4-х гілочок базиліка. Розкришіть фету. Наріжте очищений часник пластинками.
  6. Зберіть "віяла". На кожну баклажанну пластинку покладіть по 3-4 шматочки помідора.
  7. Присипте фетою, часником і листям базиліку. Посоліть, поперчіть і полийте баклажани оливковою олією.
  8. Поставте в духовку і запікайте протягом 50-60 хвилин. Подавайте баклажани, прикрасивши свіжими листочками базиліку.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами тушкованих баклажанів з овочами. Сайт "Сегодня" також розповідав, навіщо потрібно їсти баклажани. Окрім цього, ми повідомляли, що баклажани допомагають позбутися від нікотинової залежності і запобігають появі зморшок.

Дивіться відео, як приготувати в'ялені баклажани: