Варення з чорної смородини – 3 простих рецепти на зиму

7 липня 2021, 10:26
Чорна смородина – прекрасна основа для заготовок. З ягоди можна зварити варення-п'ятихвилинку і желе. Вариться воно дуже швидко – на приготування знадобиться менше часу, ніж на підготовку ягід

Варення з чорної смородини за п'ять хвилин

Сезон чорної смородини починається в липні. З неї можна робити смачні пироги, компоти і морси. Смачна ця ягода, коли стає варенням. Чорносмородинове варення не тільки має практично всі корисні властивості свіжих ягід, а й чудово зберігається в умовах міської квартири. Отже, якщо ви встигли зварити красиве варення з червоної смородини, то настав час записати рецепти для чорної. У календарі літніх лайфхаків є план корисних дій на ці місяці.

Варення з чорної смородини на зиму

Реклама

Варення з смородини швидке

Інгредієнти:

  • Чорна смородина – 1 кг
  • Цукор – 1,5 кг
  • Вода – 1 склянка

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Смородину перебрати, помити і дати ягодам обсохнути.
  2. У велику каструлю з товстим висипати цукор і залити його водою. Довести до кипіння, періодично помішуючи.
  3. До отриманого сиропу додати підготовлені ягоди чорної смородини. Продовжуючи розмішувати, довести до кипіння і варити 5 хвилин.
  4. Потім зняти варення з плити. Розлити його по стерилізованих банках і закатати.

Варення з чорної смородини "П'ятихвилинка"

Варення з чорної смородини за п'ять хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • 12 склянок чорної смородини
  • 15 склянок цукру
  • 300 мл води

Рецепт приготування:

  1. Смородину промити і відкинути на сито.
  2. З 6 склянок цукру і води зварити сироп.
  3. Опустити до нього ягоди і варити після закипання рівно 5 хвилин.
  4. Зняти з вогню, всипати цукор, що залишився, розмішати до повного його розчинення і одразу ж закатати.

Жельоване варення з чорної смородини

Желе з чорної смородини – непередбачувані Скорпіони

Інгредієнти:

  • 11 склянок чорної смородини
  • 1,5 склянки води
  • 13 склянок цукру

Рецепт приготування:

  1. Змішати ягоди і воду в каструлі або в тазику для варення.
  2. Поставити на вогонь, довести до кипіння і варити 10 хвилин.
  3. Зняти з плити, всипати цукор і перемішати до його повного розчинення. Варення остудити і перекласти до чистих банок.

Якщо любите солоні огірки, то їх можна замаринувати експрес-методом, а потім приготувати з них салат. Подробиці – у відео.

5 рецептів для ідеального малинового варення знайдете тут.