У салат "Олів'є" не можна додавати солоні огірки – медики

18 грудня 2017, 14:31
Фахівці радять використовувати в приготуванні цієї страви тільки натуральні продукти

Салат "Олів'є". Фото: архів

В традиційний новорічний салат "Олів'є" вчені з Сибірського державного медичного університету рекомендують не додавати солоні огірки.

Також дієтологи назвали список страв, які ні в якому разі не можна ставити на новорічний стіл.

Реклама

"Цей пункт може викликати у вас питання: адже солоні огірки не такі вже калорійні. Дійсно, калорій в консервованих огірках не дуже багато. Але цей продукт містить в собі багато солі, що може викликати набряки. Крім того, мариновані огірочки, як будь-який інший пересолений і пряний продукт, пробуджує надмірний апетит. А в новорічну ніч це небажаний ефект", – йдеться в повідомленні, яке цитує "Інтерфакс".

Крім того, пропонується використовувати в "Олів'є" не покупний майонез, а зроблений своїми руками, так як "в його складі немає хімічних добавок".

Також вчені стверджують, що ковбаси, які продаються в магазинах, містять в собі величезну кількість шкідливих трансжирів.

Реклама

"Більш того, в ковбасі значно більше жирів, ніж білків, що робить цей продукт шкідливим для фігури. А барвники, що містяться в ковбасних виробах, тим більше не можуть бути названі корисними речовинами", – наголошується в повідомленні.

Тому в інституті пропонують замінити ковбасу на натуральне відварне м'ясо – курячу грудку або індичку.

Нагадаємо, раніше ми писали про найважчі для печінки, шлунка і серця продукти на новорічному столі.