Українці захопилися виробництвом домашньої ковбаси

18 серпня 2017, 14:42
Киянин показав, як на звичайній кухні створює справжній делікатес

Без консервантів і субпродуктів, та ще й дешевше, ніж в магазині: українці роблять домашні ковбаси за оригінальними рецептами.

Дрібно нарізана свинина, копчена паприка, гострий перець, сіль і ароматний орегано – з цього починається сиров'ялена чоризо, ковбаса, приготована за рецептами італійських фермерів. Такої в супермаркетах не знайти, запевняє киянин Олександр Затворницький.

Реклама

"Природно, це не магазинна ковбаса, в магазині ви її не знайдете. Тому що вся ковбаса, яка привозиться з Іспанії, Італії, Франції, – вона заводська і в ній все одно є добавки Е, стабілізатори смаку, є так звані утримувачі вологи" , – розповідає Затворницький.

У свою ковбасу Олександр консервантів не додає. А підрахувавши витрати констатує: виходить мало не вдвічі дешевше магазинних аналогів.

Втім, зробити ковбасу у чоловіка вийшло не відразу. "Приблизно в сирому вигляді, напевно, м'яса кілограмів 80 запоров. То занадто жарко, то занадто холодно", – ділиться спогадами Затворницький.

Реклама

Смачна сиров'ялена ковбаса виходить з індички, телятини або свинини, а якщо додати запашних приправ, продукт вийде ще краще.

"Дозріває" м'ясо від 3 до 6 тижнів. Спеціальних погребів або горищ в столичних багатоповерхівках годі й шукати, тому майстри використовують холодильник.

Якщо з першого разу ковбаса не вдалася – Затворницький радить експериментувати, підбирати кількість спецій і час витримки до смаку.