Вчені розповіли, чому небезпечно харчуватися у фастфудах і брати їжу на винос

3 квітня 2018, 02:53
Прийом їжі в ресторанах і кафе піддає наш організм на 35% більшому впливу хімічних речовин

Харчування у фаст-фудах виявилося небезпечним. Фото: pixabay.com

Звичка приймати їжу десь в кафе або ресторанах загрожує проникненням в організм хімічних речовин, що викликають гормональні порушення. До такого висновку прийшли американські дослідники.

Але сьогодні популярність різного роду ресторанів і фастфуд мереж б'є всі рекорди. Мільйони людей відмовляються від домашнього харчування і вважають за краще відвідувати різного роду заклади, які позбавляють їх від необхідності стояти перед плитою.

Реклама

Однак американські вчені з'ясували, що прийом їжі в ресторанах і кафе піддає наш організм на 35% більшому впливу хімічних речовин, ніж домашнє харчування. Йдеться про фталати, що містяться в пластикових виробах, які порушують статевий розвиток хлопчиків. Наука довела здатність фталатів викликати серйозні гормональні порушення.

Дослідники з США з'ясували, що різного роду їжа на винос на кшталт бургерів заражена фталатами. Пластик вже давно є важливим матеріалом для ресторанної індустрії, і особливо багато його в фастфуді. Якщо пластикова упаковка порушується будь-яким чином, то виростають ризики того, що їжа, яка знаходиться всередині, отримає порцію фталатів.

Як повідомлялося, вчені відкрили спосіб лікувати депресію за допомогою простої дієти.

Реклама

Також вчені назвали продукти харчування, які можуть підвищити інтелект.