Продукти, багаті на мононенасичені жирні кислоти, на зразок оливкового масла, горіхів, авокадо, підвищують інтелект, передає "Ортодокс".
Дослідження показали: інтелект був пов'язаний з дорсальною системою уваги, яка важлива для виконання завдань, що вимагають уваги, і повсякденних справ.
Зокрема, загальний рівень інтелекту визначався тим, наскільки ефективно описана мережа була функціонально організована. І мононенасичені жирні кислоти грали тут не останню роль.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Дані кислоти виявилися в тісній зв'язці з дорсальною системою уваги і з тим, наскільки система оптимально працює, зазначає Арон Барбі з Університету Іллінойсу.
Дослідження раціону добровольців і рівня їх інтелекту показали: люди з високим рівнем мононенасичених жирних кислот в крові мали більш впорядковану структуру в дорсальній системі уваги. Значить, мононенасичені жирні кислоти здатні реально впливати на пізнавальні здібності, заявляє Барбі.
Раніше повідомлялося, що вчені дізналися, які чоловіки роблять жінок щасливими.
Читайте також:
- Вчені дізналися, які чоловіки роблять жінок щасливими
- Американські вчені розкрили секрет успішного трудового дня
- Вчені виявили місце, де людина може стати безсмертною
- Вчені розробляють порошкову кров для переливання
- Вчені обіцяють люту зиму і морози до -30 градусів
- Оголошено лауреатів "Шнобелівки" -2017: за які дурні і непотрібні досліди нагородили вчених цього разу
- Вчені розкрили неймовірний секрет щасливого шлюбу