Фото: culina.net.ua
Велика кількість рослинної їжі і риби в раціоні людей сприяє їх довголіттю, припустили шведські вчені .
У проведеному ними дослідження брали участь більше 4 тисяч шведських чоловіків і жінок у віці 60 років, у яких фахівці перевірили рівні різних типів жирів. Після цього вчені спостерігали за станом здоров'я половини учасників протягом приблизно 14,5 років, пише Newsmax .
За період дослідження померли 265 чоловіків і 191 жінка. У частини пацієнтів також були зафіксовані випадки серцевих нападів.
Аналіз показав, що серед учасників у людей з найвищим рівнем у крові поліненасичених жирів, що надходять з риби і рослин, було значно менше шансів померти від хвороб серця або інших причин .
Поліненасичені і мононенасичені жири вважаються " хорошими " видами жирів , що благотворно впливають на рівень холестерину в організмі. Вони містяться в рибі, такий як лосось , форель та оселедець, а також в авокадо, оливках , волоських горіхах і рідких рослинних маслах – соєвому , кукурудзяному , рапсовому, а також в соняшниковій і оливковій олії .