Вчені назвали п'ять незвичайних властивостей кавуна

25 липня 2017, 20:45
За словами фахівців, у кавуні їстівне все – м'якоть, насіння і навіть шкірка

У кавуні їстівне все - м'якоть, насіння і навіть шкірка. Фото: Fotolia

Ефект омолодження
Вчені запевняють: величезна користь зеленого і смугастого криється в його складі. Наявність мінеральних солей (кальцій, магній, цинк), вітамінів групи В, Р, Е, а також пектинів надають тонізуючу і очищаючу дію на організм. А бета-каротин, що міститься в кавуні, нейтралізує ефект старіння шкіри.
Цікаво, що 180 г кавуна в день допоможе отримати 20% добової норми вітаміну С, який бере участь в утворенні і підтримці колагену, – основного протеїну шкіри, повідомляє "Ліза".

Здоров'я судин

Що стосується шкірки, вона є джерелом хлорофілу і амінокислоти цитрулліну, які сприяють зміцненню імунітету. Вони також дуже важливі для судин і здоров'я серця. Головне, щоб кавун був вирощений в натуральних умовах і не оброблявся хімікатами. Досить подрібнити шкірку в блендері, додати сік лайма і вітамінний напій готовий! Приймати такий напій можна раз на тиждень.

Майже Віагра

Цікаве спостереження техаських вчених – в кавунах виявили речовини, які за своїм складом схожі з препаратом Віагра. Потрапляючи в організм, вони підвищують лібідо. Всього кілька скибочок мегаягоди зможуть надати таку ж дію як афродизіаки – морепродукти, цитрусові і т.д.

Токсинам ні

Згідно з останніми дослідженнями вчених, кісточки кавуна також дуже корисні. Вони містять вітамін В, а також білок і волокно, які позитивно впливають на травну систему, допомагають очистити організм від токсинів і шлаків.

Водний баланс

Ще одне спостереження: завдяки підвищеному вмісту води, соковитий плід в спеку врятує від теплового удару і вгамує спрагу. Ну і звичайно ж, вибираючи кавун, варто обов'язково звернути увагу не тільки на його хвостик, але і розмір ягоди. Чим більший і легший кавун, тим він солодший і соковитий.

Раніше вчені розповіли, чому влітку кавун слід їсти щодня.