Вчені назвали продукти, що викликають рак

2 січня 2016, 14:22
Медичні експерименти були проведені на лабораторних мишах

Фото: AFP

Цукор, що міститься в солодких газованих напоях, кетчупі і батончиках з мюслі викликає підвищений ризик захворювання раком грудей і легенів.

Вчені з Техаського університету прийшли до висновку, що підвищене вживання особливої форми рафінованого цукру і фруктози з кетчупу і газованої підвищує ризик захворювання на рак грудей і легенів.

Медичні експерименти були проведені на лабораторних мишах . Групи мишей, в дієті яких були підвищені рівні сукралози , демонстрували підвищений рівень виникнення пухлин і метастаз . Всього для контрольних груп було розроблено чотири види дієти. У піддослідних з групи тварин, що утримуються на дієті з підвищеним рівнем сукралози , в 50-58 % випадків розвинувся рак грудей.

" Ми виявили , що саме фруктоза , що міститься у рафінованому цукрі і фруктозно кукурудзяному сиропі, стала основним каталізуючим фактором в метастазах в легенях і виробленні кислот 12 – HETE в грудних пухлинах ", – повідомив газеті The Telegraph один з авторів дослідження , професор Лоренцо Коен.

Нагадаємо, раніше вчені помітили небезпечний зв'язок між зростом людини та ризиком раку .

Реклама