Вчені назвали продукти, які покращують пам'ять

29 вересня 2015, 05:16
Для хорошої роботи мозку необхідно їсти брокколі і жирну рибу

Жирна риба покращує роботу мозку. Фото fishmarket.by

Нашим мізкам також потрібне харчування. Крім свіжого повітря і приємних думок – вітаміни і мікроелементи, які дозволять вам позбавитися від проблем з пам'яттю, пише "Країна здоров'я".

Розмарин

Реклама

Розмарин багатий на антиоксиданти і карнозінову кислоту, які розширюють церебральні судинні тканини. Дослідження показують, що навіть запах розмарину може поліпшити пам'ять.

Жирна риба

У лососевих, скумбрії, палтусі і оселедці містяться кислоти омега-3, які знижують рівень холестерину і сприятливо впливають на судини головного мозку. В рибі міститься йод, який покращує ясність розуму.

Реклама

Броколі

Відмінне джерело вітаміну К і магнію, які покращують роботу мозку. Також у капусті міститься бор, брак якого призводить до зниження мозкової активності.

Морква

Реклама

Морква уповільнює процеси старіння організму, в тому числі і мозку. Міститься в моркві лютеолін, який дозволяє боротися з передчасною загибеллю клітин, що відповідають за пам'ять.

Волоський горіх

Практично у всіх цих продуктах міститься активна речовина – лютеолін. Він знімає запалення в мозку, викликані негативними зовнішніми факторами, запобігає втраті уваги, погіршенню пам'яті, зменшує виробництво шкідливих речовин у головному мозку і сприяє виживанню нейронів після впливу бактеріальних токсинів.