Вчені назвали головну небезпеку вживання смаженої картоплі

17 червня 2017, 13:38
Вживання мінімум двох порцій смаженої картоплі в тиждень подвоює ризик передчасної смерті

Фото: pixabay.com

Вживання смаженої картоплі підвищує ризик передчасної смерті, з'ясувала група вчених з США, Італії, Іспанії і Великобританії.

До подібних висновків дослідники прийшли, спостерігаючи за 4400 добровольцями протягом восьми років. За відповідний період була зафіксована смерть 236 пацієнтів.

Особливу увагу вчені приділили харчовим звичкам випробовуваних і з'ясували, що вживання мінімум двох порцій смаженої картоплі в тиждень подвоює ризик передчасної смерті. Відзначається, що варена або печена картопля подібної загрози не представляє.

Раніше
спеціалісти з'ясували, чим корисна картопля.