Фото: edabezvreda.ru
Вчені знайшли чергову причину довголіття, яка пов'язана з вживанням морепродуктів. Вони з'ясували, що у любителів риби ризик померти в літньому віці від серцевого нападу на 30 % нижче, ніж у тих, хто майже не їсть її .
В цілому ті, хто віддають перевагу дарам моря живуть довше за інших мінімум на два роки.
До такого висновку прийшли фахівці Гарвардського університету ( штат Массачусетс, США) , завершивши багаторічне дослідження , в якому взяли участь три тисячі американців у віці від 65 років і старше, пише MedikForum.ru.
Літніх чоловіків і жінок умовно розділили на дві групи. У першій були ті, хто віддають перевагу морепродуктам , у другій ті, в чий раціон риба входить вкрай рідко. Добровольцям систематично вимірювали тиск , призначали аналізи крові та інші процедури .
Згідно з отриманою статистикою, любителі морепродуктів на 30% рідше страждали від серцево -судинних захворювань , ніж ті, хто не вживають рибу .
Вчені відзначили , що жирні кислоти, що містяться в морепродуктах, вкрай важливі для серцевого здоров'я і, дійсно, сильно впливають на якість і довжину життя.