Гарбузовий суп-пюре: три рецепти для обіду

8 грудня 2017, 10:03
Гарбузовий суп популярний у всьому світі. Причому найчастіше з гарбуза готують суп-пюре

Гарбузовий суп-пюре. Фото:

До гарбузового супу можна додати інші овочі, копченості, птицю, рибу або морепродукти. Готову страву подають з гарбузовим насінням, грінками або горіхами.

Пряний суп із запеченого гарбуза

Реклама

Фото: freepik.com

Інгредієнти:

  • 600 г гарбуза
  • 2 червоні цибулини
  • Голівка часнику
  • 600 мл томатів у власному соку
  • Сіль, перець
  • 1 ч.л. каррі
  • 3 ст.л оливкової олії
  • Бульйон
  • Вершки для подачі

Рецепт приготування:

Реклама
  • Лук і гарбуз крупно нарізати. Часник розділити на зубчики, не очищаючи. Скласти овочі на деко, скропити оливковою олією і запікати в розігрітій до 200 °С духовці протягом 30 хвилин, поки гарбуз не стане м'яким.
  • Почистити часник, овочі скласти до каструлі. Додати томати без шкірки, сіль, перець і карі.
  • Долити бульйону або води, щоб рідина покривала овочі на 1-2 см. Довести до кипіння і варити 10 хвилин. Пюрирувати гарбузовий суп блендером і подавати його гарячим з вершками.

Гарбузовий суп на курячому бульйоні

Фото: freepik.com

Інгредієнти:

Реклама
  • 600 г гарбуза
  • 2 картоплини
  • 1 цибулина
  • 2-3 зубчики часнику
  • Цукор
  • Сіль, перець
  • Курячий бульйон
  • Кедрові горіхи, бальзамічний оцет, вершковий сир, сирокопчені бекон (для подачі)

Рецепт приготування:

  • Гарбуз почистити, нарізати і відварити в курячому бульйоні разом з сіллю, перцем і приправами за смаком. Це займе близько 20 хвилин.
  • Цибулину дрібно нарізати і обсмажити на сковороді з подрібненим часником.
  • Збити всі інгредієнти, додавши бульйон за смаком. Повернути суп на плиту і варити ще 10 хвилин. Всипати сіль, перець і цукор за смаком.
  • Готовий гарбузовий суп подавати, прикрасивши бальзамічним оцтом, обсмаженим беконом і горішками.

Гарбузовий суп-пюре з грибами

Фото: freepik.com

Інгредієнти:

  • 600 г очищеного гарбуза
  • 600 мл води
  • 2 зубки часнику
  • 250 г печериць
  • 2 ст.л. оливкового масла
  • 1 цибулина
  • Сіль, перець за смаком
  • 100 мл вершків – для подачі
  • Смажене гарбузове насіння – для подачі
  • Зелень – для подачі

Рецепт приготування:

  1. Розігріти рослинне масло і обсмажити нарізану цибулю до м'якості. Збільшити вогонь і додати порізані гриби. Смажити до золотистого кольору. Наприкінці додати подрібнений часник.
  2. Поки смажаться гриби, гарбуз очистити і порізати кубиками. Залити водою і відварити до м'якості.
  3. Додати до звареного гарбуза гриби з цибулею (кілька грибних часточок відкласти для подачі), посолити і поперчити. За допомогою блендера подрібнити суп в пюре. Потім прогріти і подавати його з вершками, прикрасивши зеленню і обсмаженим гарбузовим насінням.

Нагадаємо, раніше медики розповіли, кому не можна їсти гарбуз.

Дивіться відео, як приготувати млинці з ікрою і шпинатом: