Сирна паска: три рецепти на будь-який смак

18 квітня 2020, 20:30
Кращі рецепти пасок на Великдень-2020

Сирні паски виходять найніжнішими і смачними. Вся справа в тому, що сир довго не дає готовій випічці черствіти.

Причому паски з сиром бувають як дріжджовими, так і бездріжджовими. Останні вимагають набагато менше часу на приготування.

Реклама

Соковита сирна паска

Паска на Великдень

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 50 г
  • Цукор – 2/3 склянки
  • Сіль – 2/3 ч. Л.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Борошно – 2 склянки
  • Молоко – 1/4 склянки
  • Дріжджі сухі – 8 г
  • Цукор ванільний – 10 г
  • Ізюм – 1/2 склянки
  • Цукати – 1 склянка
  • Сир 18% – 250 г

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Приготувати опару. Молоко підігріти до температури приблизно 37-40 ºC.
  2. Розчинити в молоці 1 ч.л. цукру, дріжджі, додати 1 ст.л. борошна, перемішати. Накрити миску харчовою плівкою і поставити в тепле місце на приблизно 15 хвилин (дріжджі повинні піднятися пухирчастою "шапочкою"). Можна використовувати живі дріжджі – тоді їх знадобиться 20 г.
  3. Приготувати тісто. У чашу стаціонарного міксера покласти 2 яйця, 1 жовток (від третього яйця) і цукор і насадкою "вінчик" добре збивати хвилини 3-4. Повинна вийти біла пухнаста маса. Білок можна буде потім використати для приготування білкової глазурі.
  4. У яєчну суміш через сито перетерти сир, влити розтоплене вершкове масло, додати сіль і ванільний цукор.
  5. Змінити насадку на "весло" і змішати масу до однорідності. Важливо дуже добре перемішувати інгредієнти. Якщо у вас немає міксера, тісто можна мішати дерев'яною ложкою.
  6. Додати в тісто опару і знову добре перемішати. Просіяти в суміш борошно і додати цукати, знову все добре перемішати. Має вийти липке, не дуже густе, але і не рідке тісто.
  7. Підготувати форми для пасок і наповнити їх тістом на 1/2 висоти. Накрити зверху плівкою і поставити в тепле місце. Тісто має збільшитися в обсязі щонайменше в 2 рази. Може піти на це від 1,5 до 3 годин – залежить від дріжджів і від умов вистоювання.
  8. Духовку попередньо нагріти до 200 ºC. Поставити форми з пасками в духовку на 10 хвилин. Потім температуру знизити до 180 ºC і випікати ще 30-60 хвилин. Час випічки залежить від розміру форми. Через 30 хвилин почати перевіряти паски на готовність дерев'яною шпажкою. Якщо лучинка виходить з паски суха – вона готова.

Дивіться відео, як пофарбувати яйця на Великдень:

Реклама

Сирна паска з цукатами

Сирна паска

Інгредієнти:

Для опари:

  • 50 мл молока
  • 1 ст.л. борошна
  • 25 г свіжих дріжджів
  • 1 ч.л. цукру

Для тіста:

  • 250 г сиру
  • 50 г вершкового масла
  • 150 г цукру
  • 2/3 ч.л. солі
  • 2 яйця
  • 1 жовток
  • 280 г борошна
  • 100 г цукатів
  • 10 гр ванільного цукру

Спосіб приготування:

  1. Для опари в теплому молоці розчинити цукор, борошно і дріжджі.
  2. Залишити в теплі приблизно на 15 хвилин, поки на поверхні молока не з'явиться пінка.
  3. Збити яйця, жовток і цукор, звичайний і ванільний, в пухку масу.
  4. Сир пробити занурювальним блендером з розтопленим вершковим маслом.
  5. Збити яєчну масу з сирною, додати опару, перемішати.
  6. Додати просіяне борошно і сіль, ще раз перемішати.
  7. Додати цукати, добре перемішати і залишити в глибокій мисці на 2 години.
  8. Розкласти тісто в форми, заповнивши їх на половину, і залишити в теплому місці приблизно на 2 години. Тісто має збільшитися приблизно вдвічі.
  9. Випікати в розігрітій до 180 °С духовці 45-50 хвилин.

Рецепт паски без дріжджів із сиру

Паска може бути бездріжджовою

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 300 г
  • Масло вершкове – 150 г
  • Сир – 250 г
  • Ванілін
  • Сода – 1/2 ч. Л
  • Оцет (щоб погасити соду)
  • Борошно – 1 1/2 склянки
  • Ізюм
  • Сушена журавлина і вишня

Спосіб приготування:

  1. Яйця збити міксером. Вони повинні збільшитися в обсязі і стати світліше.
  2. Додати цукор, ванілін і продовжувати збивати. Маса повинна стати щільнішою.
  3. Масло вершкове розтопити в мікрохвильовці, дати охолонути.
  4. Збиваючи, влити олію до яєчної суміші.
  5. Додати сир і добре перемішати.
  6. Додати приблизно 1/2 склянки борошна, перемішати.
  7. Соду погасити оцтом і додати в тісто, перемішати.
  8. Всипати борошно, перемішати. В кінці додати сушені журавлину, родзинки і вишню.
  9. Дві форми для кексу з отвором в центрі змастити маслом і викласти тісто, дати постояти 5 хвилин.
  10. Розігріти духовку до 200 °С. Поставити в духовку сирні паски. Зменшити нагрів до 170 °С і випікати близько 40 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
  11. Прикрасити готову випічку цукровою пудрою або глазур'ю.

Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як зберегти паски м'якими і смачними. Крім цього, ми ділилися рецептами глазурі для пасок.