Сирне, кавове і ягідне: три рецепти незвичайного морозива

16 липня 2018, 18:02
Готуємо холодні літні десерти

Домашнє морозиво Фото: depositphotos.com

Знайти якісне морозиво в магазині досить складно. Ми поділимося найкращими десертами домашнього морозива – натурального і смачного.

Кавове морозиво

Реклама
Кавове морозиво/LS_TEXT]
Фото: pixabay.com

Інгредієнти:

  • 5 яєчних жовтків
  • 1/2 склянки цукру або за смаком
  • 300 мл молока
  • 1 стакан міцної кави
  • 1 ст.л. кавового або шоколадного лікеру

Рецепт приготування:

  1. Яєчні жовтки збити разом з цукром в пишну світлу піну.
  2. Молоко змішати з кавою і довести до кипіння, але не кип'ятити.
  3. Додати жовтки і проварити до загустіння. Остудити, накривши харчовою плівкою так, щоб вона торкалася до крему.
  4. Вилити крем в мороженицю і приготувати морозиво за інструкцією на упаковці. Якщо морожениці немає, перелити в контейнер і поставити в морозильну камеру на декілька годин, через кожні 30 хвилин розминаючи крем виделкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Сирне морозиво зі смаком іриски

Сирне морозиво зі згущеним молоком
Фото: pixabay.com

Інгредієнти:

  • сир – 400 г
  • варене згущене молоко – 400 мл
  • молоко – 1/2 – 3/4 склянки

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Сир збити блендером або протерти через сито, щоб прибрати крупинки. Додати згущене молоко і добре збити для отримання однорідної маси.
  2. Поступово влити молоко, щоб вийшла суміш консистенції рідкої сметани.
  3. Відправити масу в мороженицю і готувати за інструкцією виробника.

Ягідно-фруктове морозиво

Ягідне морозиво
Фото: pixabay.com
Інгредієнти:
  • 200 г пюре з різних ягід
  • 250 мл молока
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 2 ч.л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 яєчний жовток
  • 70 г цукру
  • 50 мл апельсинового соку

Рецепт приготування:

  1. Якщо в ягідному пюре є кісточки, протерти його через сито.
  2. Молоко довести до кипіння, додати протерті ягоди.
  3. Розвести крохмаль в холодному апельсиновому соку. Ввести, помішуючи, в молоко. Проварити до загустіння і остудити.
  4. Жовток розтерти з цукром і ваніллю, змішати з ягідно-молочною сумішшю. Злегка збити масу міксером. Відправити в мороженицю або в морозильну камеру.

Нагадаємо, раніше ми писали про наймодніші тренди морозива. Сайт "Сегодня" також повідомляв, що в Німеччині набирає популярності морозиво з овочевим смаком. А в Кореї повним ходом продають спеціальне морозиво від похмілля. Окрім цього, ми розповідали, як приготувати пісне бананове морозиво з шоколадним соусом, горіхами, корицею і медом.

Дивіться відео про найнезвичайніші види українського морозива: