Домашнє морозиво Фото: depositphotos.com
Знайти якісне морозиво в магазині досить складно. Ми поділимося найкращими десертами домашнього морозива – натурального і смачного.
Кавове морозиво
Інгредієнти:
- 5 яєчних жовтків
- 1/2 склянки цукру або за смаком
- 300 мл молока
- 1 стакан міцної кави
- 1 ст.л. кавового або шоколадного лікеру
Рецепт приготування:
- Яєчні жовтки збити разом з цукром в пишну світлу піну.
- Молоко змішати з кавою і довести до кипіння, але не кип'ятити.
- Додати жовтки і проварити до загустіння. Остудити, накривши харчовою плівкою так, щоб вона торкалася до крему.
- Вилити крем в мороженицю і приготувати морозиво за інструкцією на упаковці. Якщо морожениці немає, перелити в контейнер і поставити в морозильну камеру на декілька годин, через кожні 30 хвилин розминаючи крем виделкою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Сирне морозиво зі смаком іриски
Інгредієнти:
- сир – 400 г
- варене згущене молоко – 400 мл
- молоко – 1/2 – 3/4 склянки
Рецепт приготування:
- Сир збити блендером або протерти через сито, щоб прибрати крупинки. Додати згущене молоко і добре збити для отримання однорідної маси.
- Поступово влити молоко, щоб вийшла суміш консистенції рідкої сметани.
- Відправити масу в мороженицю і готувати за інструкцією виробника.
Ягідно-фруктове морозиво
- 200 г пюре з різних ягід
- 250 мл молока
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 2 ч.л. кукурудзяного крохмалю
- 1 яєчний жовток
- 70 г цукру
- 50 мл апельсинового соку
Рецепт приготування:
- Якщо в ягідному пюре є кісточки, протерти його через сито.
- Молоко довести до кипіння, додати протерті ягоди.
- Розвести крохмаль в холодному апельсиновому соку. Ввести, помішуючи, в молоко. Проварити до загустіння і остудити.
- Жовток розтерти з цукром і ваніллю, змішати з ягідно-молочною сумішшю. Злегка збити масу міксером. Відправити в мороженицю або в морозильну камеру.
Нагадаємо, раніше ми писали про наймодніші тренди морозива. Сайт "Сегодня" також повідомляв, що в Німеччині набирає популярності морозиво з овочевим смаком. А в Кореї повним ходом продають спеціальне морозиво від похмілля. Окрім цього, ми розповідали, як приготувати пісне бананове морозиво з шоколадним соусом, горіхами, корицею і медом.
Дивіться відео про найнезвичайніші види українського морозива: