Сироїдчі домашні цукерки. Фото: Cooking Light
Без глютену і цукру, абсолютно пісні, а до того ж дуже смачні – такі десерти вже давно в тренді. А якщо ще й враховувати, що вони робляться швидко і елементарно, то чому б не приготувати їх вдома?
Кокосово-ванільні цукерки
Фото: pinterest.com
Інгредієнти:
- 1 стакан вівсянки
- ½ склянки арахісового масла
- 3 ст. л. меду
- 2 ст. л. кокосової стружки
- 1 ст. л. насіння чіа
- 1 пакет ванільного цукру
- 20 г темного шоколаду для прикраси
Рецепт приготування:
Змішайте вівсяні пластівці, арахісове масло, мед, кокос, насіння чіа і ванільний цукор. З готової маси сформуйте 15 кульок і покладіть їх у холодильник на 30 хвилин. В цей час на водяній бані розчиніть шоколад. Потім збризніть шоколадом кульки і знову покладіть їх у холодильник на кілька хвилин.
Ви можете зберігати десерт в герметичному контейнері в холодильнику до 5 днів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Кокосові цукерки
Фото: pinterest.com
Інгредієнти:
- 2/3 склянки кокосової стружки
- 1 1/2 ч. л. кокосового молока
- 2 ст. л. кокосового жиру
- 1 ст. л. кокосового масла
- 1 ст. л. меду
Рецепт приготування:
Кокосову стружку замочіть в кокосовому молоці. Змішайте з медом. Кокосовий жир і масло розігрійте на водяній бані. Коли жир розплавиться, змішайте його з кокосовою масою. З готової суміші сформуйте кульки. Готово!
Фісташково-лимонні цукерки
Інгредієнти:
- 2 склянки очищених фісташок
- 1 стакан сушених фініків
- сік і цедра з 6 лаймів
Рецепт приготування:
1,5 склянки фісташок, фініки і лимонну цедру подрібніть в однорідну масу. Додайте сік лайма. Зліпити кульки (у вас повинно вийти близько 18 штук). Подрібніть залишилися фісташки і обкатайте в них кульки.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептами смачних пісних кексів. Також ми розповідали, як приготувати пісні салати з овочів.
Дивіться відео, як зробити формочки для печива своїми руками: