Три рецепта корисних цукерок із сухофруктів без цукру

30 листопада 2018, 15:40
До складу таких цукерок входять виключно натуральні інгредієнти

Цукерки із сухофруктів Фото: depositphotos.com

Цукерки із сухофруктів приносять максимум користі організму. У них немає шкідливих барвників, консервантів і трансжирів. Але і захоплюватися такими солодощами не варто, щоб не набрати зайвих кілограмів.

Цукерки з курагою та інжиром

Реклама
Цукерки в кокосовій стружці
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 100 г кураги
  • 100 г в'яленого інжиру
  • 100 г волоських горіхів або кокосової стружки
  • апельсиновий сік
  • 1 ст. л. меду
  • кокосова стружка

Рецепт приготування:

  1. Курагу і інжир замочити на 40 хвилин в апельсиновому соці.
  2. Горіхи обсмажити на сухій пательні, остудити і подрібнити.
  3. Сухофрукти обсушити, подрібнити в блендері.
  4. Змішати подрібнені сухофрукти, горіхи і мед.
  5. Сформувати кульки, обваляти в кокосовій стружці, охолодити.

Пряні цукерки з горіхами

Реклама
Цукерки з горіхами і сухофруктами
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 450 г горіхового міксу
  • 60 мл меду
  • 2 ч.л. апельсинової цедри
  • 0.5 ч.л. меленої кориці
  • 0.25 ч.л. меленого запашного перцю
  • 0.25 ч.л. мускатного горіха
  • 170 г кураги
  • 200 г фініків без кісточок
  • кунжут – для посипання

Рецепт приготування:

  1. Розігріти духовку до 200 C. Викласти горіхи в один шар на деко і поставити в духовку на 10 хвилин. Остудити і подрібнити.
  2. З'єднати мед, апельсинову цедру і спеції в середній мисці. Додати подрібнені горіхи, курагу і фініки. Ретельно перемішати.
  3. Вологими руками сформувати з приготовленої маси невеликі кульки.
  4. Обваляти цукерки в кунжуті і викласти на деко, застелене пергаментним папером. Відправити в холодильник на годину. Зберігати в контейнері з кришкою.

Цукерки із сухофруктів з кокосовою стружкою

Реклама
Цукерки з курагою і чорносливом
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 100 г фініків
  • 100 г кураги
  • 100 г чорносливу
  • 100 г волоських горіхів
  • 100 г мигдалю
  • 2-3 ст. ложки меду
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • кокосова стружка для обсипання

Рецепт приготування:

  1. Видалити з фініків кісточки.
  2. Всі сухофрукти залити окропом на 15 хвилин, промити і остудити.
  3. Горіхи і сухофрукти пропустити через м'ясорубку.
  4. Додати лимонний сік і мед. Добре перемішати і сформувати цукерки у вигляді кульок. Можна всередину покласти по горішку. Обваляти кожну кульку в кокосовій стружці.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, скільки фруктів і ягід можна з'їсти на 100 калорій. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом фаршированого гарбуза з сухофруктами від Джеймі Олівера.

Дивіться відео, чим замінити шкідливі солодощі в раціоні: