Три простих способи, які допоможуть вам приготувати ідеальний бекон

19 жовтня 2018, 07:00
Бекон можна сушити на плиті, в мікрохвильовій печі та в духовці

Бекон - обов'язковий компонент англійського сніданку Фото: Topntp26 / Freepik

Хрусткий підсмажений бекон – відмінне доповнення до яєчні, бургерів та тостів. Дізнайтеся, як правильно його приготувати на власній кухні.

На пательні

Реклама

Помістіть смужки бекону поруч один з одним на плоску пательню діаметром близько 30 см. Увімкніть середньо-низький вогонь. Коли пательня нагріється, а бекон почне готуватися, періодично перегортати шматки, використовуючи металеві щипці (вони зручніші за звичайну виделку). Смажте до бажаного ступеня готовності, а потім перекладіть на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб вбрався зайвий жир.

В мікрохвильовій печі

Так готує бекон навіть принц Гаррі. Викладіть на тарілку, придатну для мікрохвильової печі, два-три шари паперових рушників. Помістіть зверху 10 смужок бекону в один шар, щоб жирні краї стикалися з пісними. Накрийте ще одним паперовим рушником.

Реклама

Відправте в мікрохвильову піч і нагрівайте на максимальній потужності впродовж 2 хвилин. Потім дістаньте і перевірте готовність. При необхідності поверніть бекон в мікрохвильовку ще на 1 хвилину, і знову подивіться на ступінь прожарювання. Повторюйте, поки не отримаєте бажаний ступінь готовності.

В духовці

Розігрійте духовку до 200 С. Візьміть металевий лист і викладіть шматки бекону в один шар так, щоб жирні краї стикалися з пісними. Поставте на верхній рівень і запікайте близько 25 хвилин, поки бекон не стане золотистим і хрустким. Через 10-15 хвилин після початку приготування опустіть деко на рівень нижче. Перекладіть готовий бекон на тарілку, застелену паперовим рушником.

Реклама

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати куряче філе в беконі від Джеймі Олівера. Крім цього, сайт "Сегодня" ділився рецептом яловичого шашлику в беконі.

Дивіться відео про викриття популярних кухонних лайфхаків: