8 Березня – прекрасний привід порадувати себе. А раптом ви мріяли про якийсь оригінальний подарунок і вирішили його собі зробити? Якщо важко визначитися з подарунком мамі чи подрузі, тут знайдете 5 небанальних ідей для цього в нашому березневому календарі свят. Ну й безпрограшний варіянт – власноруч приготувати торт за рецептами з цієї добірки.
Торт "Зимова вишня"
Ніжні шоколадні коржі, просочені сметанним кремом з додаванням вишень – це дуже смачно. Якщо у вас немає заморожених ягід, візьміть консервовані у власному соку.
Інгредієнти:
Для коржа:
- Борошно – 250 г;
- Яйця – 2 шт.;
- Цукор – 200 г;
- Кефір – 200 мл;
- Какао – 70 г;
- Вершкове масло – 150 г;
- Сода харчова – 1 ч. л.;
- Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
Для крему і прикраси:
- Вишня (заморожена) – 2 склянки;
- Сметана – 400 мл;
- Цукрова пудра – 150 г;
- Чорний шоколад – 30 г.
Спосіб приготування:
- Змішати борошно, какао, соду, розпушувач і ванільний цукор. Розм'якшений маргарин або масло збити з цукром і додати в борошняну суміш. Влити кефір і замісити тісто.
- Форму застелити папером і вилити тісто. Випікати в духовці за 160-170 °С близько години. Готовність перевірити зубочисткою. Готовий корж остудити і розрізати на три частини.
- Для крему добре збити жирну сметану з цукровою пудрою. Вишні розморозити і видалити кісточки. Кожен корж змастити кремом і розкласти вишню по всій поверхні коржа.
- Верхній корж і боки торта добре змастити кремом. Прикрасити ягодами і чорним шоколадом. Готовий торт охолодити перед подачею.
Чизкейк з ягідним желе
Цей рецепт чізкейку ідеально підійде для святкування 8 Березня: він незвичайний, зі своєю родзинкою, красивий і дуже ніжний.
Інгредієнти на форми 22 см:
Для основи:
- 300 г печива;
- 100 г вершкового масла.
Для начинки:
- 500 г маскарпоне;
- 3 яйця;
- 250 г сметани;
- 80 г цукру;
- 20 г ванільного цукру.
Для верхнього шару:
- 1 пачка вишневого желе;
- 50 г білого шоколаду;
- 2 ст. л. жирних вершків;
- 15 г мигдальних пелюсток.
Спосіб приготування:
- Маскарпоне змішуємо з цукром, ванільним цукром і сметаною (не збивайте). Додаємо злегка збиті яйця і ретельно перемішуємо.
- Печиво подрібнюємо в блендері. Вершкове масло розтоплюємо, додаємо до печива і перемішуємо. Розподіляємо печиво у формі для випічки, формуємо бортики і відправляємо в розігріту до 170 °С духовку на 10 хвилин.
- Потім повністю охолоджуємо основу і викладаємо в неї начинку. Розрівнюємо і відправляємо в розігріту до 160 °С духовку на 60-70 хвилин. Готовий чизкейк залишаємо остигати в духовці з відкритими дверцятами на 20 хвилин. Потім виймаємо його з духовки і повністю охолоджуємо.
- Желе готуємо згідно з інструкцією, тільки використовуємо трохи менше води (замість 400 мл візьміть 300 мл).
- Даємо желе охолонути, трохи схопитися і акуратно виливаємо його на чізкейк, відправляємо в холодильник до повного застигання.
- Шоколад ламаємо на шматочки, кладемо в каструлю з вершками і на повільному вогні розтоплюємо до однорідності, охолоджуємо. Покриваємо краї чізкейку шоколадом і посипаємо мигдальними пелюстками.
Порада: в желейний шар можна додати жменю свіжих ягід.
Морквяний торт із горіхами
Морквяний торт – один із найпопулярніших десертів у всьому світі. Щоб він вийшов особливо смачним, вибирайте солодку і соковиту моркву. Зазначена кількість інгредієнтів розрахована на торт з двох коржів діаметром 20 см.
Інгредієнти:
Для коржів:
- Натерта морква – 90 г;
- Яйце – 3 шт.;
- Білий цукор – 120 г;
- Коричневий цукор – 120 г;
- Олія – 190 г;
- Волоські горіхи – 150 г;
- Борошно – 210 г;
- Сода – 4 г;
- Розпушувач – 5 г;
- Сіль – 1-2 г;
- Мелена кориця – 4 г;
- Мелений мускатний горіх – 1-2 г;
- Цедра 1 апельсина;
- Апельсиновий сік – 25 мл.
Крем-сир (для двох коржів):
- Вершковий сир – 200 г;
- Вершкове масло – 100 г;
- Цукрова пудра – 180-190 г;
- Ванільний екстракт або паста – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Почистити моркву і натерти на дрібній тертці.
- Змішати окремо сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, соду, мускатний горіх, корицю, сіль і добре разом просіяти.
- Волоські горіхи підсушити на сковорідці, після чого дрібно нарубати (в пудру подрібнювати не потрібно, щоб шматочки відчувалися). Додати горіхи до сухих інгредієнтів і відставити убік.
- У чашу міксера відправити яйця і цукор, добре збити. Потім тонкою цівкою додати олію. Коли все добре перемішається, додати апельсинову цедру, моркву і апельсиновий сік.
- Ввести сухі інгредієнти і довго не розмішувати, щоб маса була пишною.
- Форми змастити вершковим маслом і розділити тісто на дві частини. Випікати за 175 ºС близько 30 хвилин.
- Поки коржі холонуть, зробити крем-сир. У чашу кинути вершкове масло кімнатної температури і збити до кремоподібного стану, додати вершковий сир, теж кімнатної температури, і цукрову пудру, трохи ванільного екстракту. Збити все до однорідності, але не перебивати.
- Зібрати торт. Покривати з боків не обов'язково, прикрасити можна волоським горіхом.
Торт із желе і фруктами
8 Березня – привід порадувати себе домашнім бісквітним тортом із сирним кремом, апельсиновим желе і фруктами.
Інгредієнти:
Для тесту:
- 3 яйця;
- 2 ч. л. лимонного соку;
- 2.5 ст. л. води кімнатної температури;
- 3 ст. л. цукру;
- 3/5 склянки борошна;
- 1/2 ч. л. розпушувача;
- 2 ст. л. какао-порошку.
Для начинки:
- 400 г сиру;
- 1/3 склянки вершків;
- 1/2 склянки цукру;
- 15 г желатину;
- дріпка ваніліну.
Для желе і прикраси:
- 450 мл апельсинового соку;
- 3-4 ст. л. цукру;
- 25 г желатину;
- ківі;
- консервовані персики.
Спосіб приготування:
- Збити яєчні білки разом із цукром і водою до появи піни. Додати цукор. Продовжуючи збивати, додати жовтки.
- Додати просіяне з розпушувачем і какао борошно, перемішати.
- Викласти тісто в роз'ємну форму, змащену маслом і присипану борошном, випікати за 180 ºС близько 25 хвилин. Готовий корж остудити.
- Для начинки залити желатин 0,5 склянки води. Сир подрібнити блендером. Нагріти желатин разом з цукром, ваніліном і вершками, щоб желатин розчинився. Не кип'ятити. Трохи остудити, з'єднати із сиром і перемішати.
- Викласти начинку на корж, розгладити поверхню і поставити в холодильник на годину.
- Приготувати заливку. Залити желатин апельсиновим соком, додати цукор і нагріти, щоб желатин розчинився. Охолодити.
- Фрукти тонко нарізати і красиво викласти на сир. Залити приготовленим желе і дати застигнути.
Торт "Наполеон"
Домашній торт "Наполеон" – один з найпопулярніших рецептів випічки. Ми поділимося спрощеним рецептом торта, який не потребує багато часу і сил.
Інгредієнти:
Для коржів:
- 1 упаковка бездріжджового листкового тіста;
- 1 жовток.
Для заварного крему:
- 250 мл молока;
- 200 мл вершків 33%;
- 1 стручок ванілі (або 1/2 ч. л ванільного екстракту);
- 2 яйця;
- 75 г тростинного цукру;
- 30 г кукурудзяного крохмалю.
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180 °С. Тісто розкачати в пласт завтовшки 5 мм. У вас має вийти два великих пласти. Змастіть їх жовтком.
- Деко застеліть папером для випічки, викладіть тісто і випікайте до золотистої скоринки приблизно 15-20 хвилин. Так само приготувати другий корж. Два великих коржі остудіть. Потім виріжте за допомогою круглої тарілки діаметром 20 см чотири коржі. Залишки подрібніть, але не занадто дрібно.
- Тим часом приготуйте заварний крем. Налийте молоко і вершки в каструлю, розріжте уздовж навпіл стручок ванілі, вишкребіть насіння і додайте разом зі стручком у молоко. Кип'ятіть на слабкому вогні п'ять хвилин.
- В іншій мисці збийте яйця з цукром і крохмалем; поступово влийте гарячі вершки (тонкою цівкою), постійно помішуючи.
- Налийте назад у каструлю і готуйте дві хвилини, до загусання, не перестаючи помішувати. Зніміть з вогню, крем щільно накрийте харчовою плівкою. Плівка має торкатися до крему – так він не покриється скоринкою.
- Зберіть торт: кожен корж і краю змастіть кремом, потім обсипте торт подрібненими залишками, від коржів. Залиште в холодильнику на ніч.
Тут знайдете оригінальні рецепти для романтичної вечері на 8 Березня.