ТОП-9 рослинних джерел білка

13 квітня 2015, 04:35
Спаржа, цвітна капуста, мигдаль і брокколі є джерелами рослинного білка

Брокколі багата вітамінами і мінералами, а також містить білок і каротин. Фото: julieleung.com

Якщо ви віддаєте перевагу рослинну їжу, слід взяти на замітку кілька продуктів, багатих рослинним білком, пише  bigmir.net.

Спаржа

Реклама

Якщо ви шукаєте джерела рослинного білка, зверніть увагу на спаржу. Цей корисний овоч багатий вітамінами і мінералами. У 100 г спаржі міститься 3,2 г білка, при цьому спаржа низькокалорійна. А наявність в цьому овочі спаржевої кислоти сприяє поліпшенню роботи нирок і допомагає виведенню шлаків з організму.

Цвітна капуста

Ви можете не любити цвітну капусту, проте включати її в своє меню необхідно. У 100 г цвітної капусти міститься 2,3 г білка і велика кількість поживних речовин, які сприяють зменшенню ризику розвитку раку і серцево-судинних захворювань.

Реклама

Арахіс

Арахіс – смачний і корисний продукт, в 100 г якого міститься майже 26 г білка. Арахіс можна їсти сирим, трохи підсмаженою або додавати в салати та інші страви.

Овес

Реклама

Якщо в овес додати банан і корицю, вийде відмінний варіант для сніданку. Овес – відмінне джерело клітковини, яка стабілізує рівень цукру в крові, а в одній його чашці міститься 6 г білка.

Боби мунг або квасоля золотиста

Боби мунг є відмінним джерелом клітковини, білка і амінокислот. Вживання паростків квасолі має протизапальну дію і нормалізує роботу ШКТ. У чашці квасолі золотистої міститься 3,1 г білка.

Мигдаль

Мигдаль – прекрасна закуска, яка чудово втамовує голод. Мигдаль можна вживати сирим, смаженим або додавати в улюблені страви. У 30 г цих горіхів міститься 6 г білка.

Шпинат

Шпинат – корисний овоч, який володіє протираковими властивостями, а також корисний для здоров'я шкіри, мозку, очей і кісток. Крім цього, в чашці шпинату міститься 5, 4 г білка.

Брокколі

Брокколі багата вітамінами, зокрема вітаміном С, що володіє антиоксидантними властивостями, і мінералами, містить білок (1 чашка брокколі = 5,8 г білка) і каротин.

Кіноа

Кіноа є ідеальним джерелом рослинного білка. Також слід зазначити, що кіноа зовсім не містить глютену. А всього чверть чашки сухої кіноа – це 8 г білка.