Де пообідати в Києві: ТОП-5 бізнес-ланчів на будь-який смак

16 травня 2018, 12:00
Фуд-блогер Інна Гордієнко протестувала популярні ресторани столиці

Фуд-блогер Інна Гордієнко

Чудовий і смачний бізнес-ланч – це завжди запорука гарного настрою протягом робочого дня, та й усього робочого тижня. Тому недавно автор блогу "Смакуй з Інна Гордієнко!" вирушила на пошуки кращих обідів, які пропонують столичні ресторани, щоб ви знали де і що покуштувати в Києві, коли зголодніли.

Інна підібрала для вас 5, на її погляд, кращих бізнес-ланчів на всі 5 робочих днів. Тепер у вас забезпечені обідами понеділок, вівторок, середа, четвер і п'ятниця. Геолокації закладів різні, кухні також – так що можна вибрати саме те, куди вам зручно ходити, і страви, які вам більше подобаються.

Реклама

Rebra & Kotlety

Ресторан "Rebra & Kotlety" / Фото: Фото: Інна Гордієнко

  • Адреса – вул. Борисоглібська, 8/13
  • Кухня - європейсько-українська

Бізнес-ланч триває з 13:00 до 16:00. Ви можете замовити 2 страви або 3, в залежності від того, який у вас апетит. Перші страви стоять 38 грн, другі – 60 грн, гарніри – 31 грн. Тобто, коплекс виходить 129 грн, плюс бонусом компот або сік. Насправді, суп плюс друга страва (98 грн) – більш ніж достатньо.

Реклама

Фішка ресторану – ребра і котлета по-київськи. Останню пропонують в якості другої страви на бізнес-ланч. Тут вона представлена в різних варіантах: класична, начинена сиром сулугуні, дор-блю з малиною, камамбером, або навіть картопляним пюре або смаженими грибочками і шинкою.

Також ви можете під час обіду поласувати свинячими ребрами з соусом BBQ або гірчично-Медвіт – спеціальна пропозиція на бізнес-ланч – 147 грн за 300 г.

Замовляли на ланч:

Реклама
  • крем-суп грибний і крем-суп брокколі.
  • котлету по-київськи Галицьку (з грибами і шинкою) і колеться з камамбером
  • гарнір брали різний: можна рис з овочами, можна гречку, можна картоплю пюре

Втрачена Кухня (тепер уже ресторан Андріївський)

Ресторан "Rebra & Kotlety" / Фото: Фото: Інна Гордієнко

  • Адреса – вул. Володимирська, 4
  • Кухня – українська (київська)

Бізнес-ланч також з 13:00 до 16:00 і також є опція з 2 або 3 страв. 2 страви 105 грн, 3 – 129 грн. Морс або узвар додається. Кухня суто українська, вірніше, навіть київська.

Персонал уточнює, що рецепти подаються страв – з 1901 року по сьогоднішній день. На кожен день тижня пропонують певну меню. В якості перших страв можна спробувати – юшку, грибну юшку з домашньою локшиною, суп овочевий. Основні страви теж здивують різноманітністю – біфштекс з яйцем і картопляним пюре, смажене в клярі рибне філе з рисом і овочами, соковита телятина в соусі бешамель з гречкою.

Мій бізнес-ланч в "Втрачений кухні" припав на П'ятницю, я із задоволенням з'їла:

  • карпатський салат з яйцем, морквою і сиром,
  • суп рисовий з фрикадельками
  • тушковані курячі стегенця з картоплею по-домашньому.

Гіві Рубінштейн

Ресторан "Rebra & Kotlety"2_ukr / Фото: Фото: Інна Гордієнко

  • Адреса – вул. Євгена Коновальця 44
  • Кухня – грузинсько-одеська

Прекрасний період для бізнес-ланчу – 12:00 до 17:00. Ті, хто не встиг вчасно пообідати, навіть о 17:00 можуть це зробити.

Обід складається з трьох страв плюс звичайно напій за ціною 150 грн. Салати і закуски з 4 видів, 3 варіанти перших страв і 4 види – основні. Бізнес-ланч змінюється раз на місяць. Їжа грузинська з одеським ухилом. Ресторан з незвичайним дизайном – з великою кількістю старовинних меблів та інших предметів інтер'єру. Домашній орган, настільне дзеркало і двері початку 19 століття. Є кілька основних залів і прекрасна крита тераса.

Замовляли:

  • Салат з печена буряка з імеретинським сиром, насінням, гранатом. Є також в наявності лобіо і рибні намазки (форшмак, скумбрія, ікряне масло).
  • На перше взяли – бульйон з індички і домашньої локшини. Також ресторан пропонує борщ, і суп з телятиною, нутом, і овочами.
  • В якості основних страв насолоджувалися кебаб курячим з печеною картоплею і біфштексом з яйцем пашот і рисом.

Френчі/Frenchiе

Ресторан "Rebra & Kotlety"3_ukr / Фото: Фото: Інна Гордієнко

  • Адреса – вул. Січових Стрільців, 10
  • Кухня – французька

Час ланчу – з 12:00 до 15:00. Бізнес-ланча прописаного в меню немає, тому що кожен день шеф-кухар ресторану пропонує певні страви на перше і друге, яке подається з невеликим салатом. Якщо берете 2 страви – це буде коштувати 99 грн, якщо 3 – 159 грн, якщо 3 страви плюс десерт – 199 грн. Також в якості компліменту подають свежіспеченний хліб з маслом.

Насправді, готують тут дуже смачно, що простежується за кількістю людей, що обідають у Френчі. Два основних залу і прекрасна тераса на вулиці, яка вже відкрита для гостей.

Безумовно, особливість ресторану – його інтер'єр і атмосфера. Хто був у Франції, той впізнає в ньому – типовий маленький ресторанчик сімейного типу.

Мій ланч в понеділок складався з:

  • Суп-пюре грибний на перше
  • Свинина з овочами а-ля рататуй з картоплею пюре і овочевим салатом

Чайхона-Базар

Ресторан "Rebra & Kotlety"4_ukr / Фото: Фото: Інна Гордієнко

  • Адреса – Бессарабська площа, 5
  • Кухня – східна (узбецька, вірменська, ліванська, турецька і грузинська)

Бізнес-ланч триває тут з 12:00 до 15:00 і на кожен день пропонується певне меню. З огляду на те, що ресторан представляє кілька напрямків східної кухні, ви можете прийти на саме ту, яка вам ближче.

Наприклад, в середу можна покуштувати узбецькі плов з бараниною і шурпу з куркою, а в п'ятницю домашній грузинський салат і узбецькі пиріжки томчі-самса з куркою. Ціна для бізнес-ланчу, куди входить салат, перше, основне блюдо і чай або узвар дуже демократична – 115 грн.

Яскравий інтер'єр, просторі зали і дуже приємне обслуговування (східний пієтет тут присутній) створять вам чудовий настрій і зроблять ваш ланч максимально апетитним.

Мій ланч у четвер складався з:

  • Салат з капусти і огірків – "Свіжість"
  • Узбецький суп – чучвара (наваристий суп з пельменями з баранини)
  • Піде в куркою і грибами (називається ще турецької піцою).

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, де в Києві можна заощадити на одязі і перукарських послугах. Крім цього, ми повідомляли, що Миколі Тищенку довелося перевірити власний ресторан. Ми також розповідали про те, що робота-кухаря з тріском звільнили з ресторану.